Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι σχεδιάζει να συζητήσει μια πιθανή τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, κατά την επίσκεψή του σήμερα στη Μόσχα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Ερντογάν έχει δεσμευτεί να συντρίψει τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους μαχητές ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, ενώ πέρυσι είχε σημειώσει ότι ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για μια επιχείρηση.

Η Τουρκία θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασία του Λαού (YPG) εχθρό και έχει ήδη επέμβει για να εκδιώξει τους μαχητές της από το έδαφος δυτικά του Ευφράτη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια.

«Οι προετοιμασίες μας στα σύνορα έχουν τελειώσει, όλα είναι έτοιμα για μια επιχείρηση. Μπορούμε να την αρχίσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Θα συζητήσω το θέμα μεταξύ άλλων πρόσωπο με πρόσωπο (με τον Πούτιν) κατά την επίσκεψή μου στη Ρωσία», μετέδωσε το RIA επικαλούμενο τις δηλώσεις του Ερντογάν, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.