Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης της Αλβανίας μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου της χώρας, στα Τίρανα, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί για διαφθορά και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Η συγκέντρωση κράτησε περίπου πέντε ώρες και ήταν η έκτη που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα, με επικεφαλής το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπάσα, ο οποίος σήμερα βρισκόταν στις Βρυξέλλες και στη διαδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Έντι Παλόκα.

«Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη. Κάναμε ένα βήμα προς τη νίκη. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει για πολύ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να μην αποδεχθούμε μία εγκληματική κυβέρνηση», δήλωσε ο Παλόκα, σύμφωνα με το Albanian Daily News.

Οι διαδηλωτές μετά τη συγκέντρωση στο κοινοβούλιο κινήθηκαν προς την αστυνομική διεύθυνση των Τιράνων, απαιτώντας την απελευθέρωση έξι διαδηλωτών που φέρονταν να είχαν συλληφθεί.