Έτσι θα προσεγγίσουν το δίχρονο αγοράκι που εγκλωβίστηκε σε πηγάδι

Η επιχείρηση που έχουν καταστρώσει οι διασώστες


ΚΟΣΜΟΣ
15:38
18/01/2019
Έτσι θα προσεγγίσουν το δίχρονο αγοράκι που εγκλωβίστηκε σε πηγάδι
loading

Τις τελευταίες προετοιμασίες τους για να βγάλουν ένα παιδάκι δύο ετών, από το βαθύ πηγάδι που έχει εγκλωβιστεί, πραγματοποιούν οι διασώστες στην Ισπανία. Βαριά φορτηγά μετέφεραν εξοπλισμό γεώτρησης και τεράστιους σωλήνες, καθώς οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διάσωσης ετοιμάζονται να σκάψουν μια σήραγγα, η οποία θα προσεγγίσει τον μικρό, που βρίσκεται εκεί από την προηγούμενη Κυριακή (13/01).

«Η προτεραιότητα τώρα είναι οι εργασίες στο κάθετο τούνελ», δήλωσε εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Μάλαγα. Επίσης, αξιωματούχοι ανέφεραν πως δεν έχουν χάσει τις ελπίδες τους ότι θα βρουν το αγόρι ζωντανό από το βαθύ πηγάδι, , αλλά η επιχείρηση θα χρειαστεί λίγες ημέρες ακόμη.

Ένα δεύτερο τούνελ σχεδιάζεται επίσης, έπειτα από την κατασκευή μιας πλατφόρμας από τους διασώστες για την απομάκρυνση χωμάτων και μπάζων.

Το παιδάκι, ο Γιούλεν, έπεσε στο πηγάδι, διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών και βάθους 100 μέτρων, την ώρα που η οικογένειά του έκανε πεζοπορία σε ένα ιδιωτικό κτήμα στο Τοταλάν, στην ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την Ισπανία και όλη η χώρα κρατάει την ανάσα της -οι γονείς του Γιούλεν έχουν ζήσει άλλη μία οικογενειακή τραγωδία το 2017. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΜΜΕ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τρίχρονος γιος τους πέθανε ξαφνικά ενώ περπατούσε σε μια παραλία όχι μακριά από το Τοταλάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαριάσκα ευχαρίστησε σήμερα τις δημόσιες και ιδιωτικές νομικές οντότητες «που έθεσαν στη διάθεσή μας όλα τα μέσα» για μια πολύ περίπλοκη, όπως τη χαρακτήρισε, επιχείρηση διάσωσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει