Δεν είναι λίγοι αυτοί που διαμαρτύρονται πως παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες που καταβάλλουν, το βρίσκουν δύσκολο να εξοικονομούν χρήματα από δω κι από κει.

Κι αυτό γιατί κοιτούν συνήθως τα μεγάλα και σοβαρά, αφήνοντας τις μικρές καθημερινές «αμαρτίες» στο απυρόβλητο.

Κι όμως, τη μεγαλύτερη οικονομία την κάνεις από πράγματα που δεν σου πάνε στον νου, όπως αυτός ο καφές που αγοράζεις καθημερινά, μιας και 2 ευρώ είναι αυτά, τι ψυχή έχουν;

Κι όμως, αυτό το 2ευρω τη μέρα, πέντε εργάσιμες μέρες τη βδομάδα, αντιστοιχεί σε 500 ευρώ τον χρόνο! Κάτι που μπορείς να γλιτώσεις φέρνοντας τον καφέ από το σπίτι.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Να σώσεις άλλα 1.800 ευρώ (ή ακόμα και περισσότερα) κάνοντας το ίδιο με το φαγητό, φέρνοντάς το κι αυτό σε ταπεράκι από το σπίτι. Ο απαράβατος κανόνας οικονομίας λέει εδώ πως φτιάχνουμε περισσότερο φαΐ καθημερινά απ’ όσο θα χρειαστούμε για το δείπνο, ώστε να μείνει κι ένα πιάτο για την επομένη και το γεύμα στη δουλειά.

Ακόμα και νέο φαγητό να ετοιμάσεις ειδικά για τη δουλειά, και πάλι θα είναι φτηνότερο (και ενδεχομένως υγιεινότερο και γευστικότερο) από το delivery. Αν, για παράδειγμα, ξοδεύεις 7 ευρώ την εργάσιμη μέρα για ένα πιάτο φαΐ, τότε καταλήγεις να ξοδεύεις 1.800 ευρώ τον χρόνο.

Στη σούμα, μιλάμε για σχεδόν 2.500 ευρώ τη χρονιά, που μπορεί να μείνουν στην άκρη ή να πάνε σε εκείνο που λαχταράς να αποκτήσεις και ποτέ δεν έχεις τα λεφτά…