Μια μεσίτρια από το Ντάλας επισκέφθηκε το Μεξικό για να υποβληθεί σε ρινοπλαστική επέμβαση, η οποία όμως είχε τραγική κατάληξη, καθώς η γυναίκα υπέστη βαριά εγκεφαλική βλάβη.

Στις 30 Οκτωβρίου η 36χρονη μεσίτρια Laura Avila επισκέφθηκε με τον αρραβωνιαστικό της την πόλη Σιουδάδ Χουάρες στο Μεξικό για να κάνει πλαστική επέμβαση στη μύτη. Επέλεξε το συγκεκριμένο μέρος καθώς το κόστος της επέμβασης ήταν φθηνότερο, όπως δήλωσε η αδερφή της, Angie Avila στον τηλεοπτικό σταθμό WFAA.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας το ζευγάρι επισκέφθηκε την κλινική Rhino και η διαδικασία ξεκίνησε. Κατά τη διάρκεια χορήγησης της αναισθησίας όμως όλα πήγαν στραβά.

«Η αναισθησία που της χορήγησαν στη σπονδυλική στήλη αντί να πάει στο σώμα της, πήγε στον εγκέφαλο προκαλώντας σοβαρό οίδημα», είπε η αδερφή της.

Επί 8 ώρες η 36χρονη νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στην εντατική, με τους γιατρούς όμως να αποκρύπτουν την πραγματικότητα, λέγοντας στο μνηστήρα της, Enrique Cruz, πως δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν την επέμβαση καθώς της έπεσε η αρτηριακή πίεση.

«Άρχισα να αναστατώνομαι και να ανησυχώ γιατί δεν μου επέτρεπαν να τη δω», δήλωσε στο WFAA ο Cruz.

Τελικά οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια ότι η Avila είχε πάθει καρδιακή προσβολή. «Είπαν πως υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και πως δεν θα είναι ποτέ ξανά η Laura που γνωρίζαμε. Μας είπαν ότι δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να περπατήσει, να φάει μόνη της ή να μιλήσει», είπε η αδερφή της.

Η άτυχη γυναίκα πέρασε τέσσερις μέρες σε νοσοκομείο του Μεξικού. Οι δικοί της ζήτησαν να μεταφερθεί στις ΗΠΑ, αλλά ενημερώθηκαν πως για να συμβεί αυτό θα έπρεπε πρώτα να ξοφλήσουν το νοσοκομείο. Ζήτησαν επίσης να λάβουν τον ιατρικό φάκελο της κόρης τους ώστε να έχουν μια πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη, αλλά δεν τους το επέτρεψαν.

Από την Παρασκευή 16/11 η Laura Avila νοσηλεύεται σε άσυλο ανιάτων, όπως ενημέρωσε σχετικά η αδερφή της στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο GoFundMe.

«Μετά από ώρες αγωνίας και σκέψης, η οικογένειά μας μετέφερε την Laura σε μια πιο άνετη μονάδα εχθές αργά το βράδυ. Η Laura ξεκουράζεται ήρεμα και η τύχη της είναι στα χέρια του θεού».