Δεκαετή ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζει ένας νεαρός Ρώσος που τυφλωμένος από ζήλια και πιστεύοντας πως η σύζυγός του τον απατά, της έκοψε τα χέρια με τσεκούρι για να την εκδικηθεί!

Το περιστατικό συνέβη τον Δεκέμβριο του 2017 στην πόλη Serpukhov της Ρωσίας και η δίκη διεξάγεται τώρα, καθώς ο θύτης, Dmitry Grachyov που υποβλήθηκε σε ψυχιατρικά τεστ, κρίθηκε πως έχει σώας τας φρένας και είναι σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο έχει ήδη αποφασίσει πως ο 27χρονος δεν πρόκειται να δει ποτέ ξανά τα δυο παιδιά του και πως δεν θα έχει κάποιο ρόλο στην ανατροφή τους.

Η σύζυγός του, Margarita, δήλωσε ανακουφισμένη από την εξέλιξη.

Ο θύτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο πως ένα μήνα πριν προχωρήσει στην εγκληματική ενέργεια κατά της συζύγου του ήταν «ανίκανος να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο εκτός του γεγονότος ότι ήταν άπιστη».

Ο 27χρονος ανάγκασε τη γυναίκα του να μπει στο αυτοκίνητο και την οδήγησε σε δάσος. Την έδεσε, την έβαλε να γονατίσει και στη συνέχεια της έκοψε τους καρπούς της με τσεκούρι.

Περιγράφοντας στο δικαστήριο τις τραγικές στιγμές που βίωσε το θύμα ανέφερε: «Δυστυχώς αισθάνθηκα πάρα πολύ πόνο. Ονειρευόμουν ότι θα λιποθυμούσα. Σκεφτόμουν όλη την ώρα “μα γιατί δεν λιποθυμώ;”. Όταν σήκωσε το τσεκούρι, έκλεισα τα μάτια μου, δεν κοίταξα καν όταν τα χέρια μου είχαν κοπεί».

Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το αριστερό της χέρι, ενώ στο δεξί της έχει τοποθετηθεί ένα πρόσθετο μέλος το οποίο προσπαθεί να συνηθίσει.

«Το προσθετικό χέρι είναι πολύ ευαίσθητο. Ακόμα δυσκολεύομαι με τα κουμπιά και τα κορδόνια. Τώρα μαθαίνω να γράφω με στυλό. Είναι δύσκολο καθώς είναι πολύ λεπτό και γλιστράει από το χέρι, αλλά συνεχίζω να προσπαθώ. Θέλω να επιστρέψω στη φυσιολογική ζωή και να κάνω κάτι καλό και χρήσιμο το συντομότερο δυνατό».

Οι γιοι της δηλώνουν υπερήφανοι για το βιονικό χέρι της μητέρας τους. «Μαμά είσαι σαν ρομπότ» της λένε.

Η περιπέτειά της έχει κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία που προσπαθεί να τη βοηθήσει συγκεντρώνοντας χρήματα καθώς θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στο αριστερό της χέρι ώστε να βελτιωθούν οι λειτουργίες του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για την βοήθειά του. Χωρίς την οικονομική του στήριξη η ζωή μου θα ήταν εντελώς διαφορετική».