Αμέτρητοι είναι κυριολεκτικά αυτοί που αναζητούν το σεντούκι που έκρυψε ένας 87χρονος αμερικανός ζάπλουτος που το μόνο που ξεπερνά τα πλούτη του είναι η εκκεντρικότητά του.

Ο Forest Fenn έθαψε το 2016 κάπου στα Βραχώδη Όρη των ΗΠΑ έναν θησαυρό αξίας 2 εκατ. δολαρίων (1,63 εκατ. ευρώ), έναν θησαυρό που όπως λέει θα χρειαστεί κάποιος χίλια χρόνια για να βρει, μόνο που το δέλεαρ είναι τεράστιο για τους κυνηγούς της περιπέτειας και τους τυχοδιώκτες.

Τώρα βέβαια ολοένα και περισσότεροι τον καλούν να το σταματήσει όλο αυτό, καθώς τέσσερις άντρες έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους αναζητώντας τον. Ο ίδιος λέει πως ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που αποπειράθηκαν να βρουν τον θησαυρό του ανέρχεται στους 350.000.

ithoei1

Τα μόνα στοιχεία που έχει δώσει είναι ένας χάρτης και ένα ποίημα και, όπως λέει, αν τα συνδυάσεις σωστά θα πέσεις κυριολεκτικά πάνω του. Μόνο που η περιοχή για την οποία μιλά καλύπτει 4 αμερικανικές πολιτείες (Μοντάνα, Γουαϊόμινγκ, Κολοράντο και Νέο Μεξικό), είναι δύσβατη και σε πολλά σημεία ακραία επικίνδυνη.

Αργότερα είπε πως είναι κάπου μεταξύ Σάντα Φε (Νέο Μεξικό) και καναδικών συνόρων και είναι σκαρφαλωμένη σε μεγάλο υψόμετρο. «Το σεντούκι δεν είναι κάτω από το νερό, ούτε κοντά στον ποταμό Ρίο Γκράντε», έγραψε κάποια στιγμή στο blog του, «παρακαλώ να θυμάστε ότι ήμουν 80 χρονών όταν έκανα δυο ταξιδάκια από το όχημά μου μέχρι εκεί που έκρυψα τον θησαυρό. Να είστε προσεκτικοί και να μην παίρνετε αχρείαστα ρίσκα».

ithoei2

Μόνο που στο φως του θανάτου τεσσάρων ανθρώπων, το κυνήγι του θησαυρού του σταμάτησε να είναι αστείο και έγινε τρομακτικά αληθινό…