Τη στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι αποχαιρετούσαν τον σπουδαίο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ σε μία ιδιωτική τελετή στο Κέμπριτζ, ο θρυλικός επιστήμονας προσέφερε δωρεάν ένα πασχαλινό γεύμα αγάπης στους άστεγους της πόλης.

Το γεύμα προετοιμάστηκε από εθελοντές της φιλανθρωπικής οργάνωσης FoodCycle, η οποία αναλαμβάνει συχνά να προσφέρει δωρεάν γεύματα σε όσους το έχουν ανάγκη και προσφέρθηκε από την οικογένεια Χόκινγκ το Σάββατο, σύμφωνα με τη Sun.

«Η Λούσι Χόκινγκ επικοινώνησε μαζί μου και μου ανέφερε ότι η οικογένεια θα επιθυμούσε να κάνει μία δωρεά, ώστε την ώρα της κηδείας του Στήβεν, κάποιοι άστεγοι να τρώνε ένα ζεστό πιάτο φαγητό προσφερόμενο από τον ίδιο», ανέφερε η εκπρόσωπος της FoodCycle, Άλεξ Κόλλις, σχολιάζοντας ότι βρίσκει τη συγκεκριμένη χειρονομία εξαιρετική και απολύτως ταιριαστή με την συμπάθεια που έτρεφε ο καθηγητής Χόκινγκ προς όλους όσους έχουν περάσει μία δύσκολη ζωή.

Το γεύμα απήλαυσαν περίπου 40 άστεγοι στην εκκλησία Γουέσλεϊ, ενώ η τραπεζαρία είχε στολιστεί με λουλούδια και στα τραπέζια υπήρχε το μήνυμα: «Το σημερινό γεύμα είναι δώρο από τον Στίβεν. Οικογένεια Χόκινγκ».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.