Είχε κοιμηθεί με τουλάχιστον είκοσι άνδρες και κάποτε είχε αρραβωνιαστεί κιόλας. Μετά την πυρκαγιά που της άλλαξε τη ζωή όμως, η Vikki Salmon άλλαξε εντελώς τον σεξουαλικό της προσανατολισμό, γύρισε την πλάτη της στους άνδρες και βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της 25χρονης Julie.

Όταν στο διαμέρισμά της ξέσπασε φωτιά, η 36χρονη Vikki, μητέρα δύο παιδιών, εισέπνευσε πολύ καπνό και έπεσε σε κώμα από το οποίο έδωσε μάχη για να συνέλθει. Όταν ωστόσο επανήλθε, η έλξη της για τους άνδρες είχε αντικατασταθεί από τρυφερά συναισθήματα για τις γυναίκες.

Όταν ξανασυνάντησε την παλιά της φίλη Julie Smith, που επίσης έτρεφε συναισθήματα για άτομα του ίδιου φύλου, ένιωσε έλξη. Οι δυο γυναίκες είναι πλέον μαζί και ζουν μαζί στο Stockport της Βρετανίας. «Δεν είχα ποτέ ενδιαφέρον ερωτικό για άτομα του ίδιου φύλου», λέει η Vikki, «και ξαφνικά είμαι μία κανονική λεσβία».

Πρέπει να οφείλεται στο ατύχημα, είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ. Θα θέλαμε να παντρευτούμε αλλά θέλουμε να δώσουμε χρόνο. Είμαστε φίλες στο παρελθόν και τώρα είμαστε ερωμένες».

Οι φίλοι και οι οικογένειες των δύο γυναικών εξεπλάγησαν από την ξαφνική αλλαγή και την κοινή τους ζωή, την οποία δεν έχουν όλοι αποδεχθεί.

«Ο μπαμπάς μου πιστεύει πως είναι μόνο μία φάση που περνάω αλλά εγώ δεν θέλω ξανά αγόρι για την υπόλοιπη ζωή μου», λέει η Vikki. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το αποδέχονται αλλά είμαστε μαζί εδώ και επτά μήνες».

Όταν ξύπνησε από το κώμα η Vikki δεν θυμόταν τίποτα για τη φωτιά που κατέστρεψε το σπίτι της και όλα τα υπάρχοντά της. Οι γιατροί της είπαν πως η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση από το διαμέρισμά της αλλά εκείνη δεν θυμάται να σηκώνει το τηλέφωνο. Μετά τη φωτιά είχε εγκαύματα στους πνεύμονες από την εισπνοή καπνού και εφιάλτες.

Όταν βγήκε από το νοσοκομείο έμενε στο σπίτι ενός πρώην συντρόφου της και η Julie άρχισε να την επισκέπτεται. «Ένιωθα πως είχα συναισθήματα για εκείνη γιατί ανυπομονούσα να τη δω. Περίπου δύο μήνες μετά, είμαστε σε ένα μπάρμπεκιου και αρχίσαμε να φιλιόμαστε. Όλοι έλεγαν πως ήταν επειδή είμαστε μεθυσμένες αλλά είχα ειλικρινή συναισθήματα για εκείνη», αφηγείται. «Έφυγε το πρωί κι εγώ άρχισα να της στέλνω μηνύματα για το πώς νιώθω. Καταπίεζα τα συναισθήματά μου γιατί ανησυχούσα πως θα την έχανα από φίλη και πως ήταν λάθος, αλλά δεν μπορούσα να συγκρατηθώ».