«Η επιβράδυνση της Γης θα φέρει το 2018 καταστροφικούς σεισμούς»

Δραματική προειδοποίηση επιστημόνων για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε


ΚΟΣΜΟΣ
5:47
03/01/2018
«Η επιβράδυνση της Γης θα φέρει το 2018 καταστροφικούς σεισμούς»
6
loading

«Ο πλανήτης εισέρχεται σε μια περίοδο υψηλότερης σεισμικής δραστηριότητας το 2018, γεγονός που θα φέρει μαζί του περισσότερους σεισμούς» προβλέπουν επιστήμονες εκτιμώντας πως υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της επιβράδυνσης περιστροφής της Γης και των ισχυρότερων σεισμών.

Η πρόβλεψη για ισχυρότερους σεισμούς βασίζεται στο γεγονός ότι η Γη αυτή την περίοδο βιώνει μια περιοδική επιβράδυνση της περιστροφής της.

Ιστορικά αυτές οι επιβραδύνσεις συμπίπτουν με τους χρόνους που σεισμοί και σεισμική δραστηριότητα βρίσκονται στο απόγειο τους.

«Είχαμε μόνο 6 μεγάλους σεισμούς το 2017. Θα μπορούσαμε από το 2018 να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με 20 μεγάλους σεισμούς τον χρόνο» δήλωσε ο Dr Roger Bilham από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, σύμφωνα με δημοσίευμα της mirror.

Ο Dr Roger Bilham με τη Rebecca Bendick από το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα μελέτησαν σεισμούς που εμφανίστηκαν από το 1900 και ήταν πάνω από 7 Ρίχτερ. Από την έρευνα τους ανακάλυψαν περιόδους πέντε ετών που η περιστροφή της Γης επιβραδύνθηκε μετά από τις οποίες η σεισμική δραστηριότητα ήταν χειρότερη από ό,τι συνήθως.

«Είναι απλό. Η Γη μας προσφέρει ένα πενταετές πλάνο για πρόβλεψη μελλοντικών σεισμών» τόνισε ο Bilham. Παράλληλα, η έρευνα των επιστημόνων έδειξε ότι ιστορικά τέτοιου είδους σεισμοί συμβαίνουν γύρω από τον Ισημερινό στις τροπικές περιοχές της Γης.

Αξίζει να σημειωθεί , πάντως, πως ορισμένοι γεωλόγοι διαφωνούν με τα ευρήματά της συγκεκριμένης έρευνας. «Φαίνεται να είναι σαν μια πολύ προκαταρκτική παρουσίαση συνεδρίου και όχι αξιολογημένη έρευνα. Έτσι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες να εξετάσουμε» δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του GNS Science John Callan.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Θειαφι

  Καλύτερα πολλοι μικροι σεισμοιστηνΕλλάδα απο 2 μέχρι 4παρα ενας και πολυ καταστροφικος αυτη ειναι η γνωμη μου

 2. avatar Θειαφι

  Καλυτερα στην Ελλάδα πολλοι μικροι σεισμοι απο 2 ως 4παρα ενας και καταστροφικοτατος

 3. avatar Φαίη

  Κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει σεισμό. Οι επιστήμονες μπαμπαλιζουν κάτι δήθεν για να μην ξεφτιλιζονται και να δικαιολογούν την επιστήμη τους.
  Μόνο ο Θεός κανονίζει τους σεισμούς και ακόμα κρατάει για τον εαυτό Του κάποια θέματα σε αρρώστιες, ζωή και θάνατο. Δεν μας κάνει κοινωνους γιατί είμαστε αναξιοι σαν ανθρωπότητα. Έχουμε πολύ απομακρυνθεί από κοντά Του και με αυτά όλα μας.....εκπαιδεύει.
  Μόνο όσοι ζουν κοντά Του απολαμβάνουν ζωή Παραδεισενια και τώρα και μετά.

 4. avatar Ταλαίπωρη

  Ο θεός να βοηθήσει παιδιά

 5. avatar Μέτοικος

  Ας μας πει κάποιος ειδικός. Από τεχνική σκοπιά προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε το φαινόμενο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι με την επιβράδυνση της περιστροφής της γης μειώνεται και η φυγόκεντρος δύναμη που υφίστανται όλες οι μάζες της γης, επομένως και οι τεκτονικές πλάκες. Αν ο συλλογισμός είναι σωστός, τότε η συνέπεια του φαινομένου θα είναι να ενισχύονται οι συγκρούσεις των τεκτονικών πλακών άρα και οι σεισμοί, σωστά; Η παρατήρηση ότι "τέτοιου είδους σεισμοί συμβαίνουν γύρω από τον Ισημερινό στις τροπικές περιοχές της Γης" ενισχύει την παραπάνω υπόθεση διότι στον Ισημερινό και στις τροπικές περιοχές η ακτίνα περιστροφής, και άρα η φυγόκεντρος, είναι μεγαλύτερη. Επομένως ευπαθέστερη στην μεταβολή περιστροφής. Αν βέβαια όλα τα παραπάνω είναι σωστά, τότε θα κάνουμε ακόμα μια ερώτηση: Η επιβράδυνση της περιστροφής της γης σημαίνει ότι μεγαλώνει το 24ωρο;

 6. avatar Χασίστας φουντικός

  Μόνο ένας σεισμός μας σώζει,
  φοβερός κατακλυσμός,
  μαϊντανός να γίνουν όλα,
  να χαθεί ο πολιτισμός...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει