Ο καθένας διαχειρίζεται το πένθος του με τον δικό του, προσωπικό, τρόπο και λάθη δεν χωρούν εδώ.

Και πουθενά δεν είναι πιο αληθινό αυτό από την περίπτωση της Debra Parsons, η οποία σκοπεύει να απαλύνει τον πόνο για τον θάνατο της πολυαγαπημένης μητέρας της μετατρέποντας τις στάχτες της εκλιπούσας σε μπαχαρικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η μαμά Doreen έφυγε αιφνιδίως από τον κόσμο τον Μάιο του 2017 και όπως εξομολογείται η Debra, γεύεται τις στάχτες της κάθε μέρα έκτοτε. Και τώρα θέλει να χρησιμοποιήσει τα απομεινάρια για το χριστουγεννιάτικο δείπνο, καθώς όπως λέει είναι ο μόνος τρόπος για να τη βγάλει καθαρή τη χαρμόσυνη αυτή μέρα.

shutterstock672097981

«Οι άνθρωποι μπορεί να πιστέψουν πως είμαι τρελή ή πως αυτό δεν δείχνει και πολύ σεβασμό, αλλά δεν μπορώ να το σταματήσω», εξομολογείται στη «Mirror», «το βλέπω ως κάτι θετικό, επιτρέποντάς της να βρεθεί ξανά κοντά μου και να πάρει μέρος στην οικογενειακή αυτή ημέρα».

Όσο γιατί γεύεται τη μαμά κάθε μέρα: «Νιώθω πως έτσι μπορεί να ζει μέσα μου, επειδή είναι τμήμα μου μπορεί να αναπνέει μέσα από το σώμα μου. Η αναπνοή μου είναι η αναπνοή της».

Λέει ακόμα πως αυτά θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς εκείνη: «Η μαμά μου κι εγώ είχαμε έναν δυνατό δεσμό που ακόμα και ο θάνατος δεν μπορεί να σπάσει»…