Ψηλά στη λίστα των ρυπογόνων χωρών βρίσκεται η Ινδία, αλλά οι κάτοικοι της χώρας παίρνουν τα μέτρα τους και την Κυριακή που μας πέρασε δεντροφύτεψαν 66 εκατομμύρια δέντρα μέσα σε μισή μέρα!

Την προηγούμενη εβδομάδα, στο κρατίδιο Μάντια Πραντές της χώρας, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, ένας τεράστιος αριθμός εθελοντών φύτεψε 66 εκατομμύρια δενδρύλλια, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες που κατείχε από το 2016 το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές (49,3 εκατομμύρια δενδρύλλια, σε 24 ώρες).

Ο πρωθυπουργός του Μάντια Πραντές, Shivraj Singh Chouhan, τουίταρε ότι η δεντροφύτευση «είναι μια προσπάθεια στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού (για το κλίμα). Είμαι περήφανος που το κρατίδιο Μάντια Πραντές ήταν ένα από τα πρώτα που ξεκίνησε».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ινδία κάνει βήματα για να αλλάξει την εικόνα της ως μεγάλος ρυπαντής της ατμόσφαιρας, παράλληλα με την ανέλιξή της σε παγκόσμια δύναμη. Σύμφωνα με το «IFLScience» η κυβέρνηση της χώρας προτίθεται να διαθέσει 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει τη δασωμένη έκταση της χώρας σε 951 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα έως το 2030, όπως υποσχέθηκε η Ινδία στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, στο Παρίσι.

Οι σχετικές δράσεις είναι από τοπικό επίπεδο μέχρι το υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. «Ο (πρωθυπουργός) Μόντι γνωρίζει ότι η κλιματική αλλαγή είναι πρόσφορο πεδίο άσκησης πολιτικής. Έχει νόημα για τον Μόντι, γιατί ο ίδιος πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή είναι καλό πεδίο και για την οικονομία και για την πολιτική» ανέφερε, πρόσφατα, στους «Τάιμς της Ν. Υόρκης», ο Χαρς Παντ του οργανισμού Observer Research Foundation.