Προσπαθούν να μεταπείσουν το Ιράν

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το πυρηνικό του πρόγραμμα


ΚΟΣΜΟΣ
22:44
21/07/2010
Προσπαθούν να μεταπείσουν το Ιράν
loading

Επιβεβαιώθηκε η συνάντηση που είχε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, στην Καμπούλ, αυτή την εβδομάδα. Η Δύση προσπαθεί να φέρει το Ιράν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, απέφυγε να πει εάν ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μανουσέρ Μοτακί, έδωσε το στίγμα των προθέσεων της Τεχεράνης ως προς το διάλογο με τις μεγάλες δυνάμεις.

«Η Κάθριν Άστον, στο περιθώριο της διάσκεψης της Καμπούλ, είχε μία συνομιλία με το Ιράν», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι: «θα δούμε εάν και πότε θα είναι έτοιμοι για διάλογο με την ομάδα 5+1, με εποικοδομητικό τρόπο».

Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ) μαζί με τη Γερμανία, προσπαθούν να πείσουν το Ιράν να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή πυρηνικών καυσίμων ή ακόμα και στη δημιουργία πυρηνικής βόμβας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει