Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση ορισμένων Ισραηλινών να βανδαλίσουν φορτηγά, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, καθώς διασκόρπισαν το φορτίο στον δρόμο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των Παλαιστινίων.

Τα μέλη της ΜΚΟ ονόματι «Regavim» βανδάλισαν φορτηγά στο σημείο ελέγχου Ταρκουμίγια κοντά στη Χεβρώνα, στη νότια Δυτική Όχθη, ενώ δημοσίευσαν βίντεο με την πράξη τους στα κοινωνικά δίκτυα.

«Είναι ακατανόητο στο μυαλό και την καρδιά ότι ακριβώς την Ημέρα Μνήμης (ημέρα που τιμώνται στο Ισραήλ οι πεσόντες κατά την εγκαθίδρυση του κράτους του Ισραήλ στρατιώτες και τα θύματα της τρομοκρατίας), η ισραηλινή κυβέρνηση ανοίγει μια διαδρομή ανεφοδιασμού από την Παλαιστινιακή Αρχή στη Χεβρώνα προς τους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα. Δεν θα γίνουμε εμείς “το δωράκι” για την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους», έγραψαν σε σχετική ανακοίνωση που αναπαρήγαγε η jpost.com.

Σημειώνεται ότι η ΜΚΟ «Regavim» έχει εθνικιστική βάση και δημιουργήθηκε, για να στηρίξει τους ισραηλινούς εποίκους της Δυτικής Όχθης.

Κατά καιρούς λαμβάνει χρηματοδότηση από κρατικά ταμεία του Ισραήλ, ενώ συχνά κάνει αγωγές κατά Αράβων και, γενικά, μουσουλμάνων, ώστε το κράτος να δεσμεύσει και να κατεδαφίσει τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, πιστεύουν το «σιωνιστικό όραμα» και στόχος τους είναι «το Ισραήλ να φτάσει τα βιβλικά σύνορά του, με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται».