Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους με στόχο την ανώτερη ηγεσία της Χαμάς στη Γάζα, αναφέρει ανάρτηση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF). Η ανάρτηση συνοδεύεται από μια ομαδική φωτογραφία διοικητών της, πέντε από τους οποίους είναι ήδη νεκροί.

«Οι IDF εξόντωσαν αρκετούς διοικητές και στελέχη της Χαμάς στην Ταξιαρχία της Βόρειας Λωρίδας της Γάζας – τη δεύτερη μεγαλύτερη ταξιαρχία της Χαμάς – οι οποίοι κρύβονταν σε σήραγγα κοντά στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Πέντε διοικητές από αυτούς που εμφανίζονται στη φωτογραφία έχουν εξοντωθεί» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Στη φωτογραφία τα πρόσωπα των νεκρών διοικητών είναι μέσα σε κόκκινους κύκλους.

«Οι μισοί διοικητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι νεκροί» λέει ο Νετανιάχου

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ σκότωσαν περίπου τους μισούς από τους διοικητές μονάδων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς κατά τη διάρκεια των αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων που διεξάγουν στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου διαβεβαίωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου την Τρίτη (5/12).

Ο στρατός του Ισραήλ κάνει την υπόθεση πως η Χαμάς έχει συνολικά 24 μονάδες που πολεμούν στη Γάζα, μιλά για «τάγματα», με περίπου 1.000 μέλη το καθένα.

Σύντομα, δεν θα υπάρχει ούτε μια από αυτές τις μονάδες ικανή να απειλήσει το Ισραήλ, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, ο οποίος εκφράστηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χαμάς σταδιακά χάνει τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας.