Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ καθώς 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε αυτονομιστής αξιωματούχος των υπηρεσιών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή, ο Γκεγάμ Στεπανιάν

Ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι εκκενώθηκαν έξι κοινότητες. «Οι άμαχοι έξι κοινοτήτων του Αρτσάχ (σ.σ. η ονομασία με την οποία αποκαλούν το Ναγκόρνο Καραμπάχ οι αυτονομιστές) απομακρύνθηκαν» λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων, έγραψε στην ανάρτησή του.

Νωρίτερα, το Αζερμπαϊτζάν ζήτησε από τις αρμενικές ένοπλες ομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τις οποίες χαρακτήρισε «παράνομες», να παραδοθούν, διαφορετικά θα συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση μέχρι τέλους» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο την διοίκηση της προεδρίας.

Παράλληλα η διοίκηση της προεδρίας δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι έτοιμο να συναντηθεί με εκπροσώπους των εθνοτικών Αρμενίων στο Γιεβλάχ εφόσον εκπληρώσουν «σειρά όρων».

«Ωστόσο, για να σταματήσει η αντιτρομοκρατική επιχείρηση, οι παράνομοι αρμενικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί πρέπει να υψώσουν τη λευκή σημαία, να παραδοθούν όλα τα όπλα και να διαλυθεί το παράνομο καθεστώς», αναφέρει η προεδρική διοίκηση, προσθέτοντας ότι «διαφορετικά, η αντιτρομοκρατική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».