Στις 30 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «bou embolat» (ταύρος με μπάλες), στην επαρχία Αλκασέρ, της Βαλένθια στην Ισπανία, ένας δρομέας δέχθηκε επίθεση ενώ κοίταζε το κινητό του. Σύμφωνα με τις σοκαριστικές εικόνες που επικαλείται η New York Post, ο ταύρος, με τις φλεγόμενες μπάλες που είναι προσαρτημένες στα κέρατά του, φαίνεται να ορμάει προς τον νεαρό, ο οποίος εκείνη την ώρα ασχολείται με το τηλέφωνό του.

Ο άντρας βλέπει τον ταύρο, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή. Βέβαια, είναι ήδη πολύ αργά… Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ο άντρας σκοντάφτει και πέφτει κάτω, με τον ταύρο να τον ποδοπατάει. Οι θεατές ουρλιάζουν. Ως εκ θαύματος, ο νεαρός καταφέρνει να βγει αλώβητος από την κατάσταση.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων διαμαρτυρήθηκαν έντονα: ντύθηκαν με στολές δεινοσαύρων και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Οι ταυρομαχίες είναι προϊστορικές». Οι ακτιβιστές είπαν ότι σκοπός της διαμαρτυρίας τους ήταν να δείξουν ότι οι εκδηλώσεις θα μπορούσαν να γίνονται χωρίς βαναυσότητες προς τα ζώα. «Οι ταυρομαχίες είναι η μακροχρόνια τελετουργική εκτέλεση ταύρων και πολλοί τουρίστες που έρχονται στις ταυροδρομίες δεν συνειδητοποιούν ότι οι ίδιοι ταύροι με τους οποίους τρέχουν σε μερικούς δρόμους σκοτώνονται αργότερα στην αρένα ταυρομαχίας εκείνη την ημέρα», δήλωσε η Τσέλσι Μονρόε , ανώτατος αξιωματικός της ψηφιακής εκστρατείας της PETA, στο Associated Press.