Ποιος δεν θα ήθελε το σπίτι του να μυρίζει σαν να έχετε μόλις ψήσει μπισκότα, χωρίς όμως τον κόπο που χρειάζεται μια τέτοια διαδικασία; Κι όμως αν δοκιμάσετε το hack του TikTok που έχει γίνει viral, τότε όλο το σπίτι σας θα μυρίζει κανέλα.

Και μάλιστα το συγκεκριμένο κόλπο έχει διττό χαρακτήρα, καθώς λειτουργεί και ως αποσμητικό χώρου, αλλά και ως απωθητικό παρασίτων! Όχι μόνο το σφουγγάρισμα των πατωμάτων σας με νερό κανέλας θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα, αλλά θα απομακρύνετε από το χώρο σας και τα μυρμήγκια.

Το σφουγγάρισμα των πατωμάτων του σπιτιού με νερό κανέλας θα κάνει το δωμάτιο που σφουγγαρίζετε, σύμφωνα με το housedigest.com, να μυρίζει υπέροχα χωρίς να λεκιάζει τα πατώματά σας ή να τα κάνει κολλώδη. Τα μυρμήγκια θα απομακρύνονται, επίσης, από τις περιοχές που σφουγγαρίζετε λόγω της ευαίσθητης όσφρησής τους κι αυτό γιατί η μυρωδιά κανέλας είναι πολύ δυνατή γι’ αυτά και εξουδετερώνει τα ίχνη φερομόνης που αφήνουν πίσω τους τα μυρμήγκια.

Μια μελέτη του 2014 στο International Journal of Scientific and Research Publications επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα των συμπυκνωμένων αιθέριων ελαίων κανέλας στην απώθηση των μυρμηγκιών. Η κανέλα μπορεί, επίσης, να προκαλέσει ασφυξία στα μυρμήγκια αν εισπνεύσουν αρκετή ποσότητα.

Πώς να σφουγγαρίσετε με κανέλα για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας

Για να δημιουργήσετε νερό με κανέλα για να σφουγγαρίσετε, ρίξτε 4 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξτε μέσα μερικά ξυλάκια κανέλας. Αφήστε το νερό να πάρει βράση πριν το κατεβάσετε από την κουζίνα και στη συνέχεια αδειάστε το στον κουβά της σφουγγαρίστρας σας. Το διάλυμα θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα, αλλά θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο συμπυκνωμένο αιθέριο έλαιο κανέλας για να ενισχύσετε την απωθητική του δύναμη.

Όταν δημιουργείτε ένα διάλυμα σε μπουκάλι ψεκασμού με απωθητικό για τα μυρμήγκια νερό κανέλας, προσθέστε περίπου 20 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 1/2 φλιτζάνι νερό. Αλλά δεδομένου ότι έχετε ήδη ξυλάκια κανέλας στο νερό σφουγγαρίσματος, μπορείτε να προσθέσετε λιγότερο αιθέριο έλαιο. Σας τελείωσαν τα ξυλάκια ή το έλαιο κανέλας; Πασπαλίζοντας μια γενναιόδωρη ποσότητα κανέλας σε μορφή σκόνης στο νερό λειτουργεί εξίσου καλά.  

Ρίξτε το ζεστό νερό που αχνίζει σε έναν κουβά και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να σφουγγαρίσετε τα πατώματά σας. Όταν τελειώσετε, απλά αφήστε τα πατώματά σας να στεγνώσουν στον αέρα. Ολόκληρο το σπίτι σας θα πρέπει να μυρίζει απίστευτα! Και, μάλιστα, θα έχετε ξεφορτωθεί και τα μυρμήγκια!