Κυτταρίτιδα, μια λέξη που στις περισσότερες γυναίκες δεν είναι και τόσο αρεστή. Το ανεπιθύμητο σωματικό λίπος σε σημεία που θα θέλατε να μην έχετε, όπως οι γοφοί, οι μηροί ή/και οι γλουτοί, φαίνεται να αναδεικνύει την παρουσία των επιπλέον κιλών που τείνουν να παραμένουν.

Τι να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε; Να καταναλώνετε συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες, σύμφωνα με το eatthis.com, ερευνώνται για το ρόλο τους στην πιθανή μείωση της κυτταρίτιδας.

Βατόμουρα

Η κατανάλωση φρούτων, συμπεριλαμβανομένων των βατόμουρων, και λαχανικών σχετίζεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος. Αυτή η κριτική ανασκόπηση από το European Journal of Nutrition παρουσιάζει, επίσης, μια πειστική σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και του μειωμένου κινδύνου χρόνιων ασθενειών, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Φακές

φακές

Οι φακές και άλλα όσπρια όπως τα φασόλια, τα μαύρα φασόλια, τα ρεβίθια είναι εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών. Έχει, επίσης, βρεθεί ότι δημιουργούν μια μέτρια απώλεια βάρους για τα άτομα που τις καταναλώνουν τακτικά, κάτι που διερευνήθηκε σε αυτή τη συστηματική ανασκόπηση στο American Journal of Clinical Nutrition.

Αχλάδια

Αχλάδια

Τα αχλάδια είναι ένα από τα πιο ινώδη φρούτα. Με περίπου 6 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μέτριο φρούτο, πιθανότατα θα αισθάνεστε ικανοποιημένοι με λιγότερα, αν αυτό το τρόφιμο μπει στο σνακ ή στο γεύμα, αντισταθμίζοντας έτσι τις μεγαλύτερες μερίδες άλλων τροφίμων. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τα ψιλοκόψετε για μια σαλάτα, να τα βουτήξετε σε φυστικοβούτυρο ή να τα ανακατέψετε στο πλιγούρι βρώμης.

Αβοκάντο

Αν και τα αβοκάντο είναι πιο θερμιδογόνα από τα περισσότερα άλλα τρόφιμα στη λίστα, μπορεί να βοηθήσουν στην τόνωση της απώλειας βάρους. Οι γυναίκες που καταναλώνουν τακτικά φρούτα και λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των αβοκάντο, είδαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε μια περίοδο τεσσάρων ετών από εκείνες που δεν κατανάλωναν αυτά τα τρόφιμα, σύμφωνα με τη δημοσίευση στο περιοδικό Nutrients.

Μανιτάρια

μανιτάρια πορτομπέλο

Τα μανιτάρια είναι το κρέας του φυτικού βασιλείου. Προκαλώντας μια πλούσια και αλμυρή γεύση όπου κι αν βρεθούν, τα μανιτάρια καταλήγουν σε πιάτα με κρέας, όπου αναμειγνύονται με κοτόπουλο ή μοσχάρι για να επεκτείνουν τόσο τη γεύση όσο και τη διατροφική αξία. Αυτό είναι ένα απλό hack για να μειώσετε τις θερμίδες του επόμενου μπιφτεκιού σας ή της σάλτσας μπολονέζ, ενώ παράλληλα θα εμπίπτετε στα επιθυμητά θερμιδικά όρια.

Γλυκοπατάτες

Τηγανιτές γλυκοπατάτες

Αν ψάχνετε για ένα αμυλούχο λαχανικό, οι γλυκοπατάτες είναι μια εξαιρετική επιλογή, παρέχοντας μερικά από τα πιο ισχυρά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α. Είναι, επίσης, πλούσιες σε κάλιο, το οποίο μπορεί να μειώσει την ορατότητα της κυτταρίτιδας που σχετίζεται με την υπερβολική πρόσληψη νατρίου.