Μπορεί τα ροδοκοκκινισμένα μάγουλα και η φρεσκάδα της εφηβείας τους να ανήκει στο παρελθόν, όμως οι γυναίκες δεν πτοούνται καθόλου και δηλώνουν ότι αισθάνονται πιο όμορφες στην ηλικία των 29 χρόνων.

Και γιατί να μη νιώθουν άλλωστε;

Οι πρώτες ρυτίδες δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους και η ταχύτητα των αλλαγών στο σώμα και το πρόσωπό τους, που παρατηρείται κατά τη μέση ηλικία είναι ακόμη… μακριά.

Η αυτοπεποίθησή τους βρίσκεται στα ύψη και είναι έτοιμες να ερωτευτούν και να απολαύσουν τις χαρές μιας σταθερής σχέσης.

Οι περισσότερες, σύμφωνα με μελέτη που επικαλείται η MailOnline, νιώθουν άνετες με την εμφάνισή τους και μεγάλη αυτοπεποίθηση ακόμη και χωρίς μακιγιάζ (ποσοστό 17%).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα τα επίπεδα αυτοπεποίθησης ωστόσο κυμαίνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με την Παρασκευή να θεωρείται ως η «καλύτερη ημέρα» από την πλειοψηφία των γυναικών, με το ένα τρίτο να δηλώνει ότι είναι «στα πάνω του» στις 10 η ώρα το πρωί της Παρασκευής.

Τα δύο τρίτα των γυναικών πιστεύουν ότι ο ύπνος αποτελεί ένα βασικό μυστικό ομορφιάς, καθώς οι περισσότερες δε νιώθουν όμορφες όταν είναι κουρασμένες.

Σχεδόν οι μισές ανέφεραν το ίδιο και για όταν νιώθουν στρεσαρισμένες και αγχωμένες, ενώ ένα 29% δήλωσε ότι η παρουσία άλλων όμορφων γυναικών τους κάνει να αισθάνονται λιγότερο όμορφες.

Μία στις οκτώ νιώθει όμορφη μετά το σεξ, ενώ ένα 3% πιστεύει ότι είναι στα καλύτερά του όταν είναι στη δουλειά.

«Η έρευνα αυτή δείχνει ότι η ομορφιά δεν σχετίζεται απαραίτητα με την κατάσταση του δέρματος. Άλλωστε, οι περισσότερες γυναίκες δήλωσαν ότι νιώθουν πιο όμορφες όταν είναι σπίτι χωρίς μακιγιάζ (17%), συγκριτικά με εκείνες που είπαν ότι νιώθουν πιο ωραία όταν είναι βαμμένες (7%). Το να νιώθει κανείς όμορφος δεν έχει να κάνει απαραίτητα μόνο με ένα “φτιαγμένο πρόσωπο”, αλλά σημαντικό ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες, όπως το αν έχουν κοιμηθεί καλά ή αν ακολουθούν υγιεινή διατροφή» ανέφερε η Nicole Melmore, εκπρόσωπος της εταιρείας που διεξήγαγε τη μελέτη.