Η Jess Soares είναι γνωστή στα κοινωνικά μέσα ως «Rotting Doll», καθώς μετατρέπεται σε κούκλα του σατανά για να εκφράζει την προσωπικότητά της.

Εδώ και 1,5 χρόνο έχει εγκαταλείψει τον παλιό της εαυτό και ζει εναλλακτικά σαν κούκλα, περνώντας μιάμιση ώρα κάθε πρωί για να μετατραπεί σε αυτό που ονειρεύεται. Η 24χρονη από το Ροντ Άιλαντ των ΗΠΑ δηλώνει πως η κούκλα «είναι προέκταση της προσωπικότητάς μου και αυτού που είμαι εσωτερικά. Είμαι ζωντανός καμβάς της τέχνης μου. Πάντα ήξερα πως ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό και να πιέσω τα κοινωνικά όρια».

Και μπόλιασε όπως λέει την πλαστική ομορφιά της κούκλας με πιο σκοτεινές εικόνες ώστε να μη μοιάζει ψεύτικη: «Δεν αποκαλώ τον εαυτό μου ζωντανή κούκλα. Είμαι ένας άνθρωπος που φορά μέικ απ».

Όσο για την κριτική που δέχεται και τις επιθέσεις, λέει πως καταφεύγει στον κοινωνικό της περίγυρο για παρηγοριά. Όπως στον σύντροφό της, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για κείνη.

Για την Jess, το βασικότερο χαρακτηριστικό της εμφάνισής της είναι το πόσο απελευθερωτικά δουλεύει για τους ανθρώπους γύρω της, όπως διατείνεται, ώστε να επιλέξουν τη ζωή που θέλουν και να το προσπαθήσουν. «Μου αρέσει να λέω πως είμαι κήρυκας της αυτοέκφρασης»…