Η θέση της γυναίκας δεν είναι πλέον στο σπίτι, πιστεύουν οι Βρετανοί

Εκτός κι αν έχει παιδιά, οπότε…


ΓΥΝΑΙΚΑ
5:47
11/07/2018
Η θέση της γυναίκας δεν είναι πλέον στο σπίτι, πιστεύουν οι Βρετανοί
4
loading

Η αντίληψη ότι οι γυναίκες θα πρέπει να μένουν στο σπίτι ενώ οι σύζυγοί τους θα βγάζουν το ψωμί της οικογένειας είναι μια ιδέα που ανήκει στο παρελθόν για τη μεγάλη πλειονότητα των Βρετανών –εκτός εάν οι γυναίκες αυτές έχουν μικρά παιδιά– σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Βρετανών διαφωνούν με την άποψη ότι η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι. Το ποσοστό αυτό ήταν 65% το 2012, σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (NCSR) στην οποία συμμετείχαν 4.000 άνθρωποι.

Ωστόσο, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπε ότι οι μητέρες που έχουν παιδιά κάτω των 5 ετών θα πρέπει να μένουν στο σπίτι για να τα μεγαλώνουν ενώ μόλις το 7% θεωρεί ότι θα πρέπει να εργάζονται με πλήρες ωράριο.

Όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών παραμένει σημαντικό πρόβλημα, μολονότι οι διακρίσεις λόγω φύλου καταργήθηκαν δια νόμου τη δεκαετία του 1970. Οι άνδρες στη Βρετανία κερδίζουν κατά μέσο όρο 18,4% μεγαλύτερο μισθό από τις γυναίκες. Και οι γυναίκες που αφού γεννήσουν εργάζονται με μειωμένο ωράριο ή με μερική απασχόληση διαπιστώνουν ότι μακροπρόθεσμα θα πρέπει να αγωνιστούν σκληρά για να εξισωθεί ο μισθός τους με εκείνον των ανδρών συναδέλφων τους. Ακόμη πιο χαμένες είναι οι μορφωμένες μητέρες.

«Οι άνθρωποι στη Βρετανία απομακρύνονται από την ιδέα ότι οι άνδρες πρέπει να είναι οι κουβαλητές και οι γυναίκες νοικοκυρές», σχολίασε η Νάνσι Κέλι, η αντιπρόεδρος του NCSR. «Όμως, όταν ρωτάμε αν πιστεύουν ότι οι μητέρες παιδιών προσχολικής ηλικίας θα έπρεπε να εργάζονται, διαπιστώνουμε ότι δεν έχει αυξηθεί το ποσοστό» εκείνων που τάσσονται υπέρ, πρόσθεσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Andrex

  Η γυναίκα είναι που σε γέννησε, σε εξέθρεψε, σε ανέθρεψε και σε έκανε να αισθάνεσαι τέλειος άνθρωπος, αλλά είσαι! Η σημερινή μεταλλαγμένη κοινωνία που αναποδογύρισε εξαιτίας των ελιτιστών που την προγραμμάτισαν και σχεδίασαν να καταντήσει έτσι, ανακαλύπουμε σήμερα τις 2 τελευταίες γενιές του λεγόμενου δυτικού κόσμου, να διαλυονται. Αρχικά εξαιτίας του άκρατου και φεμινιστικού κινήματος (η πασίγνωστη Τζέην Φόντα που εργαζόταν να εγκατασταθεί, το απαρνήθηκε!). Όμως ο κατήφορος ξεκίνησε από την 10ετία των '60 και δεν έχει σταματημό. Έφτιαξαν ειδικούς νόμους καταργώντας την μοιχεία και έδωσαν σούπερ νομικά δικαιώματα στην γυναίκα, ώστε σήμερα αφού κάνουν ένα, το πολύ δύο παιδιά... χωρίζουν και κάνουν την ζωή τους ως μονογονεϊκή οικογένεια. Έτσι κι αλλιώς βρίσκουν ευκολότερα εργασία από τον άνδρα. Όμως η κοινωνία αυτή είναι ήδη νεκρή! Εξαιτίας της άκρατης συμπεριφοράς της γυναίκας και συνεποικουρούμενης υπό των αδίκων νόμων της Πολιτείας η οποία σχεδιάζει νόμους υπακούοντας μόνο στα κελεύσματα της δήθεν μεταμοντέρνας Δυτικής Κοινωνίας. Η επόμενη γενιά είναι το τέλος (αν προλάβει...).

 2. avatar μιλτιαδης 1881

  αν το επιτρεπουν οι συνθηκες και το επιθυμουν και αυτες θα μπορουν να καθονται σπιτι με τα παιδια... δεν πρεπει να ξεχναμε πως και οι γυναικες εχουν το ιδιο δικαιωμα να ξεκουραζονται για αυτο θα πρεπει οσο γινεται να τις βοηθαμε....

 3. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος 2

  Και απο την αλλη,
  οι αντρες ΠΟΛΕΜΟΥΝ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ !!!
  ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗΝ !!
  ΔΙΟΙΚΟΥΝ !
  ΤΕΛΟΣ.
  ( ''Ταδε εφη'' ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος. )

 4. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ΓΕΝΝΟΥΝ !!!
  ΑΝΑΤΡΕΦΟΥΝ !!
  Νοικοκυρευουν !
  Πρεπει ΚΑΙ να εργαζονται εξω της οικιας των ???
  ΤΙ θα κανουν τοτε οι αντρες ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει