Ένα πράγμα που είναι άμεσα εμφανές για τη βρετανική βασιλική οικογένεια είναι ότι η ζωή των μελών της καθοδηγείται από ένα πραγματικά αξιοσημείωτο σύνολο κανόνων.

Μόνο οι κανόνες για το φαγητό θα μπορούσαν να γεμίσουν τόμους, αναφέρει το tastingtable.com, και σκεφτείτε ότι αυτοί είναι μόνο οι κανόνες που γνωρίζουμε, προφανώς επειδή η βασίλισσα Ελισάβετ μας επέτρεψε να τους γνωρίζουμε.

Υπάρχει, λοιπόν, ένας κανόνας, μεταξύ άλλων, που δεν επιτρέπει στα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας να τρώει φαγητό με αιχμηρές άκρες. Και, μάλιστα, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο που αφορά στη θέση του μονάρχη στο θρόνο.

Ορισμένοι από τους κανόνες διατροφής της βασιλικής οικογένειας χρονολογούνται εδώ και αιώνες

Κάρολος

Στο ντοκιμαντέρ του 2019 «Secrets of the Royal Kitchen», ο πρώην σεφ της βασιλικής οικογένειας Graham Newbould αποκάλυψε μερικές από τις πιο ιδιόμορφες προετοιμασίες που απαιτούσε το μαγείρεμα για τους βασιλικούς. Για παράδειγμα, δεν πρέπει ποτέ να σερβίρει κανείς τίποτα με σπόρους στη βασιλική οικογένεια.

Γι’ αυτό, όπως ο Newbould έδειξε στο βίντεο, όταν ετοίμαζε τα ντελικάτα σάντουιτς με αγγούρι που λάτρευε η βασίλισσα την ώρα του τσαγιού, αναφέρει το βρετανικό Hello!, αφαιρούσε και τον τελευταίο σπόρο πριν κόψει τα αγγούρια σε πολύ λεπτές ροδέλες για να τις τοποθετήσει ανάμεσα σε λεπτοκομμένες φέτες λευκού ψωμιού.

Σάντουιτς με αγγούρι

Το τελευταίο βήμα στην προετοιμασία των σάντουιτς ήταν να κόψει τις γωνίες από το ψωμί, κάτι που ο Newbould είπε ότι είναι ένας σταθερός κανόνας που πρέπει να ακολουθείται κάθε φορά που ετοιμάζονται σάντουιτς για τη βασιλική οικογένεια. Και όπως αποδεικνύεται, αυτό δεν ήταν μόνο θέμα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Όπως εξήγησε ο Newbould «οι βασιλείς δεν τρώνε ποτέ τετράγωνα σάντουιτς επειδή η παράδοση λέει ότι όποιος τους παρουσιάζει φαγητό με μυτερές άκρες προσπαθεί να ανατρέψει τον θρόνο της Αγγλίας». Σύμφωνα με τον Newbould, η πρακτική αυτή χρονολογείται από πολύ παλιά, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει την προέλευση του κανόνα, σημειώνει το tastingtable.com.