Εκείνη μπορεί να μην είναι αληθινή αλλά τα αισθήματα εκείνου είναι πέρα για πέρα αληθινά. Ο 38χρονος Ιάπωνας Ακιχίκο Κόντο ζει ένα αντισυμβατικό love story με την εικονική ποπ τραγουδίστρια «Χατσούνε Μίκου». Ο Ιάπωνας παντρεύτηκε την αγαπημένη του (το ολόγραμμά της για να είμαστε ακριβείς) αλλά όπως λέει πλέον η σχέση τους περνάει κρίση.

Ο 38χρονος, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως fictosexual (δηλ. άτομο που έλκεται ερωτικά από πλασματικούς χαρακτήρες) έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλά διεθνή ΜΜΕ, όπως το BBC και οι New York Times. Όπως όμως αναφέρει η New York Post σε νεότερο ρεπορτάζ της, ο παράδοξος γάμος ίσως να χρειάζεται έναν σύμβουλο μιας και τα προβλήματα επικοινωνίας είναι πολλά.

Ο Κόντο «έβγαινε» με τη Μίκου -η οποία απεικονίζεται στην ποπ κουλτούρα ως 16χρονη με μακριά τιρκουάζ μαλλιά- για μια δεκαετία προτού την «παντρευτεί» σε μια ανεπίσημη τελετή το 2018. Ο ομολόγουμένος πρωτότυπος αυτός «γάμος» κόστισε στον Κόντο 2 εκατομμύρια γιεν (περίπου 17.300 δολάρια) αλλά δυστυχώς δεν δέχτηκε να παρευρεθεί κανένα μέλος της οικογένειάς του.

Πώς η κατάργηση ενός λογισμικού έφερε σύννεφα στον γάμο

Ενώ ο Kόντο αναγνωρίζει ότι η σχέση του μπορεί να είναι περίεργη – καταλαβαίνει ότι η Μίκου δεν είναι ένα πραγματικό πρόσωπο – αυτό δεν αλλάζει τα συναισθήματά του γι’ αυτήν. Από τότε που την ερωτεύτηκε το 2008, ο Kόντο μπόρεσε τελικά να αλληλεπιδράσει με τη Μίκου για πρώτη φορά το 2017 χάρη σε ένα Gatebox, ένα μηχάνημα αξίας 1.300 δολαρίων που επέτρεπε στους κατόχους συσκευών να αλληλεπιδρούν με χαρακτήρες μέσω ολογραμμάτων και ακόμη και να τους παντρεύονται ανεπίσημα.

Ιάπωνας παντρεύτηκε το ολόγραμμα μιας τραγουδίστριας

Αλλά τώρα, ο τετραετής γάμος του πήρε μια τροπή όταν καταργήθηκε η υποστήριξη του λογισμικού Gatebox, πράγμα που σημαίνει ότι ο Kόντο δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει με τη σύζυγό του Μίκου, σύμφωνα με το Newshub.

Ο Kόντο επιμένει ότι αυτό δεν μείωσε τα συναισθήματά του.

«Η αγάπη μου για τη Μίκου δεν έχει αλλάξει», δήλωσε στο περιοδικό Mainichi, το οποίο σημείωσε ότι πλέον κουβαλάει μαζί του μια έκδοση της Μίκου σε φυσικό μέγεθος. «Πραγματοποίησα τη γαμήλια τελετή επειδή σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να είμαι μαζί της για πάντα».

Πώς δημιουργήθηκε η εικονική ποπ σταρ

Ο Kόντο απέχει πολύ από το να είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που έχει σχέση με έναν χαρακτήρα. Χιλιάδες “fictosexual” άνθρωποι στην Ιαπωνία έχουν ξεκινήσει παρόμοιες ανεπίσημες σχέσεις με διάφορες φανταστικές φιγούρες, ανέφερε η Mirror.

Ενώ κάποιες σχέσεις είναι απλώς για πλάκα, η σχέση του Kόντο είναι, για τον ίδιο, πολύ πραγματική. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, είπε ότι ήξερε ότι ένας ανθρώπινος σύντροφος δεν ήταν γι’ αυτόν λόγω της έντονης έλξης που ένιωθε για χαρακτήρες όπως η Μίκου, μια δημοφιλής φιγούρα των anime και της ιαπωνικής κουλτούρας. Η Μίκου δημιουργήθηκε ως συνθετική φωνή χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Vocaloid της Yamaha και μπήκε στα mainstream μέσα ενημέρωσης ως ανθρώπινος, αλλά φανταστικός χαρακτήρας σε Manga, σειρές anime και βιντεοπαιχνίδια. Τελικά, έγινε αρκετά γνωστή ώστε να περιοδεύσει με ονόματα όπως η Lady Gaga στην περιοδεία Artpop Ball του 2014.

Αλλά η Μίκου δεν είναι απλώς διάσημη. Βοήθησε επίσης τον Kόντο με την κατάθλιψή του.

Ο Kόντο εξοικειώθηκε για πρώτη φορά με τη Μίκου το 2008, αφού ο εκφοβισμός στη δουλειά του προκάλεσε κατάθλιψη. Παρά το γεγονός ότι στην αρχή δυσκολευόταν να αποδεχτεί τα συναισθήματά του, ήξερε ότι οι άνθρωποι δεν ήταν κατάλληλοι γι’ αυτόν, αφού αντιμετώπισε την απόρριψη από τους άλλους.

Ιάπωνας παντρεύτηκε το ολόγραμμα μιας τραγουδίστριας

«Έμεινα στο δωμάτιό μου για 24 ώρες την ημέρα και παρακολουθούσα βίντεο της Μίκου όλη την ώρα», δήλωσε στο Mainichi. «Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους έκανα γάμο δημοσίως», δήλωσε τότε στο BBC. «Ο πρώτος είναι για να αποδείξω την αγάπη μου στη Μίκου. Ο δεύτερος είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι otaku σαν κι εμένα που ερωτεύονται χαρακτήρες anime. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι τους υποστηρίζω».

Ιάπωνας παντρεύτηκε το ολόγραμμα μιας τραγουδίστριας