Ακόμη κι αν το φθινόπωρο είναι εδώ, ο καιρός βοηθάει αρκετά για να απολαύσετε τις τελευταίες αποδράσεις με άρωμα καλοκαιριού. Το Πήλιο και τα παραθαλάσσια χωριά του αναδεικνύονται στην καλύτερη επιλογή, για να συνδυάσετε απολαυστικές βουτιές, μεζεδοκατάσταση δίπλα στη θάλασσα και μια καταπράσινη φύση ως το φυσικό σκηνικό της απόδρασής σας.

Άφησσος

Περιτριγυρισμένη από υπέροχες ακρογιαλιές που «βλέπουν» στον Παγασητικό κόλπο -στις πιο δημοφιλείς οι Καλιφτέρη, Αμποβός, Λαγούδι- η Άφησσος παντρεύει με έναν τρόπο μοναδικό τη θαλασσινή αύρα με την πλούσια και υπέροχη φύση του βουνού των Κενταύρων. Πρόκειται για έναν πανέμορφο οικισμό στο Νότιο Πήλιο, σε απόσταση 26 χλμ. από το Βόλο, μέσω της παραλιακής οδού. Αμφιθεατρικά χτισμένη μέσα σε καταπράσινους ελαιώνες, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ομοιογένεια με τα σπίτια της, που μοιάζουν να «κατηφορίζουν» στο λόφο προς τη θάλασσα, να χαρακτηρίζονται τόσο για την τοπική, παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, όσο και για την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα.

Νταμούχαρη

Χτισμένη γύρω από ένα μικρό, γραφικό λιμανάκι, η Νταμούχαρη αποτελεί το επίνειο του Μουρεσίου, στο βορειοανατολικό τμήμα του Πηλίου. Ο μικρός παραδοσιακός οικισμός ψαράδων αποτελεί ιδανική επιλογή για ήρεμες και χαλαρές στιγμές, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον που «αγκαλιάζεται» από τα νερά του Αιγαίου. Στην ουσία αποτελείται από δύο κολπίσκους που περιβάλλονται από μια καταπράσινη βουνοπλαγιά με πλούσια και άγρια βλάστηση. Ένα γραφικό λιμανάκι στα βόρεια και μια παραλία με λευκό βότσαλο στο νότιο μέρος του χωριού, γνωστό και ως Παλιά Νταμούχαρη. Το χωριουδάκι έγινε γνωστό στο παγκόσμιο κοινό όταν κάποια από τα γυρίσματα της περίφημης ταινίας Mamma Mia, με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ, πραγματοποιήθηκαν σε αυτό.

Κατηγιώργης

Το όμορφο ψαροχώρι του Κατηγιώργη συναντάται στο ανατολικότερο άκρο της Μαγνησίας, σε απόσταση 60 χλμ. από τον Βόλο (περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο) ακριβώς απέναντι κα πολύ κοντά στις πιο φημισμένες παραλίες της Σκιάθου. Το ήσυχο χωριουδάκι δημιουργεί στον επισκέπτη του την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα μικρό και ήρεμο, απομακρυσμένο νησί.

Η μικρή και χρυσαφένια αμμώδης παραλία του οικισμού προσκαλεί σε δροσιστικές βουτιές στα καταγάλανα νερά της, ενώ οι παραθαλάσσιες ταβέρνες, για τις οποίες και φημίζεται ο Κατηγιώργης, προετοιμάζουν νόστιμες θαλασσινές λιχουδιές και πληθώρα τσιπουρομεζέδων, τους οποίους σερβίρουν σχεδόν πάνω στο κύμα.