Οποιοσδήποτε επισκέπτεται τα μεγάλα αξιοθέατα του κόσμου και τα γνωστά τουριστικά σημεία ξέρει πόσο δύσκολο είναι να βγάλει μια καλή φωτογραφία. Είναι σχεδόν αδύνατο να πάρει κανείς μια λήψη ιδιαίτερα όταν έχει κόσμο χωρίς να εμφανιστούν από κάπου κοντάρια για selfie, κεφάλια ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χαλάσει την εικόνα. Αυτός λοιπόν ο φωτογράφος είχε μια παράξενη ιδέα για να αποφύγει τα πλήθη και φωτογράφισε τα αξιοθέατα με μια άλλη «λάθος» ουσιαστικά οπτική.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι βγάζει τα αξιοθέατα από λάθος σημείο κοιτώντας προς λάθος σημείο! Η σειρά Volte-face και ο άνθρωπος που κρύβεται από πίσω είναι ο Βρετανός φωτογράφος Oliver Curtis. Η έμπνευση του ήρθε όταν το 2012 επισκέφθηκε τις Πυραμίδες της Γκίζας.

«Βρήκα αυτή την οπτική άποψη με την αντίθεση των χρωμάτων, την υφή και τη μορφή ενδιαφέρουσα… λόγω της παράξενης θέσης μου. Στεκόμουν σε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου αντιμετωπίζοντάς τα με τον “λάθος” τρόπο» αναφέρει ο ίδιος. Το έργο του μπορεί να το δει κανείς σε έκθεση στο Λονδίνο από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου. Πρέπει να φροντίσει πάντως να το δει από τη… σωστή πλευρά.

Δείτε παρακάτω μερικές απο τις ιδιαίτερες φωτογραφίες…

zxiotheata1

1. Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

zxiotheata2

2. Ταζ Μαχάλ, Ινδία

zxiotheata3

3. Μόνα Λίζα, Παρίσι, Γαλλία

zxiotheata4

4. Γκίζα, Αίγυπτος

zxiotheata5

5. Πλατεία Αγίου Μάρκου, Βενετία, Ιταλία

zxiotheata6

6. Παρθενώνας, Αθήνα, Ελλάδα

zxiotheata7

7. Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη

zxiotheata8

8. Λευκός Οίκος, Ουάσινκγτον

zxiotheata9

9. Πύργος του Άιφελ, Γαλλία

zxiotheata10

10. Σινικό Τείχος, Κίνα