Φωλιασμένο μέσα στο γραφικό τοπίο της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία, το Setenil de las Bodegas είναι μια πόλη γνωστή για τη μοναδική αρχιτεκτονική της, αφού τα κτίριά της είναι χτισμένα μέσα στους βράχους.

Το Setenil de las Bodegas (bodega στα ισπανικά σημαίνει οινοποιείo), αν και οφείλει την ονομασία του στο άλλοτε διάσημο και ακμάζον εμπόριο κρασιού στην περιοχή, είναι περισσότερο διάσημο για τα ασυνήθιστα σπηλαιώδη σπίτια του, που είναι χτισμένα ακριβώς κάτω από τους ογκόλιθους ενός βαθύ φαραγγιού.

Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας

Το φαράγγι σχηματίστηκε με φυσικό τρόπο από το νερό του ποταμού που βρίσκεται από κάτω, δημιουργώντας ένα πραγματικά απίστευτο τοπίο.

Ο κεντρικός δρόμος στο Setenil de las Bodegas ονομάζεται Calle Cuevas del Sol (Σπηλιές του Ήλιου). Αυτός ο όμορφος, ηλιόλουστος δρόμος φιλοξενεί πολλά εστιατόρια «φωλιασμένα» ανάμεσα σε ογκόλιθους μαμούθ, αλλά και ένα γοητευτικό ποτάμι. Φάτε κάτι (δοκιμάστε τη σούπα άγριων σπαραγγιών, μια τυπική λιχουδιά του χωριού) και απολαύστε τη φανταστική θέα.

Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας

Αν και η Calle Cuevas del Sol είναι ο πιο διάσημος δρόμος της πόλης, αξίζει να εξερευνήσετε και άλλες περιοχές. Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε στενά δρομάκια όπως η Calle Cuevas de la Sombra (Σπηλιές της Σκιάς) ή ανεβείτε πιο πάνω στο χωριό για να δείτε τα λευκά σπίτια και να απολαύσετε τη θέα από ψηλά.

Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας

Επισκεφθείτε το Κάστρο

Ένα από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Setenil de las Bodegas είναι να επισκεφθείτε τα απομεινάρια του ιστορικού αραβικού κάστρου του 12ου αιώνα. Ονομάζεται κάστρο Nazari και κάποτε ήταν πολύ εντυπωσιακό, καθώς διέθετε περίπου 40 πύργους.

Κατά την περίοδο της «Reconquista», όταν τα χριστιανικά βασίλεια ξεκίνησαν τη διαδικασία ανάκτησης των ιβηρικών εδαφών από τους Μαυριτανούς, λέγεται ότι οι Χριστιανοί χρειάστηκαν 15 ημέρες για να καταλάβουν το κάστρο και πάνω από 7 προσπάθειες για να πάρουν πίσω το χωριό. Αυτή η ιστορία έδωσε στην πόλη το όνομα «Setenil», που προέρχεται από το λατινικό «Septem Nihil», που σημαίνει «7 φορές όχι».