Η Digea, ξεκινά σήμερα την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, παρέχοντας ψηφιακό σήμα συνολικά σε πάνω από 4.500.000 κατοίκους.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναλάβει τη μετάβαση στην «ψηφιακή εποχή» για τα ιδιωτικά κανάλια Alpha, Alter, ANT1, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ και STAR.

Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού ενώ θα διακοπεί από αυτό της Αίγινας, όπως προβλέπεται από κοινή υπουργική απόφαση. Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά και δεν συμμετέχει στη μετάβαση.

Οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα λόγω της επικείμενης διακοπής αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, πληροφορούνται από τις αρχές Μαΐου για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, ενόψει της ψηφιακής μετάβασης, μέσω προβολής ειδικού μηνύματος στις οθόνες τους.

Για τους κατοίκους των Δήμων Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας και Περάματος, που επηρεάζονται άμεσα λόγω διακοπής του αναλογικού σήματος από την Αίγινα, μετά την έλευση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης αναμένεται να λυθούν τα χρόνια προβλήματα λήψης που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα.

Οι εκπρόσωποι της Digea συναντήθηκαν και με εκπροσώπους των Δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Ελληνικού, τους οποίους ενημέρωσαν για τα οφέλη και τις δυνατότητες της νέας ψηφιακής τεχνολογίας αφού οι δημότες τους ενώ θα εξακολουθούν να λαμβάνουν αναλογικό σήμα (κυρίως από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας), μπορούν ωστόσο να επωφεληθούν με τη λήψη ψηφιακού σήματος μέσω του κέντρου εκπομπής της Αίγινας προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα λήψης που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν.

Η Digea παρουσίασε στις Τοπικές Αρχές των ενδιαφερόμενων δήμων μια ολοκληρωμένη επιστημονική ανάλυση της κάλυψης της ψηφιακής εκπομπής, καθώς και των περιοχών που θα καλύπτει το αναλογικό σήμα, με ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.digea.gr