«Δεν μας ενδιαφέρουν τα χρήματα. Θέλουμε πλάνο για τον παίκτη». Αυτά ήταν τα λόγια της οικογένειας Τζαβίδα στις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό, που τελικά εισακούστηκαν από τον Ατρόμητο! Σχεδόν ένα μήνα δούλευε την υπόθεση του 18χρονου στράικερ του Παναθηναϊκού ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου, Γιάννης Αγγελόπουλος και σε συνεργασία με τον πρόεδρο, Γιώργο Σπανό του έδωσαν αυτό που ζητούσε: πλάνο!

Το ποσό που ξοδεύτηκε για την απόκτησή του αλλά και η παραχώρηση της φανέλας με το νούμερο «9» αποδεικνύουν ότι στο Περιστέρι ο Τζαβίδας θα πάρει τις ευκαιρίες που ζητούσε στον Παναθηναϊκό. Διαφορετικά μεγέθη; Σίγουρα. Και οι «πράσινοι» είχαν τα δίκια τους όταν υποστήριζαν ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν απέναντι σε έναν 18χρονο ο οποίος είχε δείξει δείγματα γραφής μόνο σε μερικά ματς της Κ19. Πρότειναν να συμπεριληφθεί σε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που θα χαρακτηριζόταν «elite» και θα γυμναζόταν δίπλα στην πρώτη ομάδα, έτσι ώστε οι παίκτες να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για χρησιμοποίηση (και αξιολόγηση) από τον Γιοβάνοβιτς. Φυσικά θα γινόταν επαγγελματίας και θα ξεκινούσε με τριετές συμβόλαιο με το βασικό μισθό.

Ο πατέρας, Γρηγόρης, ένας άνθρωπος ευκατάστατος δεν υπήρξε ποτέ φειδωλός όσον αφορά την ποδοσφαιρική εξέλιξη των δύο αγοριών του. Πάντα είχε διαθέσιμους τους καλύτερους προπονητές για personal, τους καλύτερους γιατρούς (αχρείαστοί να’ναι) για θεραπείες. Εξ ου και το μότο με το οποίο ξεκινάει το παρόν άρθρο: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα λεφτά». Ο «Τζάβι» δεν κυνηγούσε μεγάλο συμβόλαιο, ήθελε όμως να πάρει τη δέσμευση ότι θα ανεβεί στην πρώτη ομάδα. Τα διαπραγματευτικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και έγιναν αρκετές συναντήσεις, αφού ο Γρηγόρης Τζαβίδας έλεγε και κάτι άλλο: «Ο σύλλογος έχει φερθεί άψογα στα παιδιά μου. Δεν θέλω να φύγουμε σαν κλέφτες». Συμφωνία όμως δεν υπήρξε και στις 16/6 ο Μάριος εμφανίστηκε με πολιτικά στην προπόνηση της Κ19 και είπε στους συμπαίκτες τους: «Τελείωσε για μένα ο Παναθηναϊκός, ήρθα να σας χαιρετήσω».

Ήδη το διάστημα εκείνο ο Ατρόμητος είχε αρχίσει να δημιουργεί στον ποδοσφαιριστή και την οικογένειά του το περιβάλλον εκείνο το οποίο θα επιθυμούσε. Ο Μάριος Τζαβίδας μίλησε με τον Γιάννη Αγγελόπουλο, μίλησε και με τον Άνχελ Λόπεθ και αυτά που άκουσε του άρεσαν. Το project ανταποκρινόταν στις επιθυμίες που είχε η πλευρά του παίκτη.

Οι εκπρόσωποί του είχαν παρουσιάσει και προτάσεις από το εξωτερικό, ανάμεσα στις οποίες και αυτή της Γιουβέντους. Όλα τα ενδεχόμενα τέθηκαν επί τάπητος και αξιολογήθηκαν, όμως ο Ατρόμητος είχε το μεγάλο πλεονέκτημα: μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία που θέλει τους παίκτες πρώτα να εξελίσσονται εντός Ελλάδας και μετά να κάνουν το επόμενο βήμα. Έμενε μόνο να λυθεί το θέμα των τροφείων που κι αυτό παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Όταν άρχισαν οι επαφές ανάμεσα στους Περιστεριώτες και τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή, ήταν δεδομένο ότι καταθέτοντας 35.600 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο παίκτης θα γινόταν δικός τους. Καμία δυνατότητα δεν θα είχε ο Παναθηναϊκός να αντιδράσει. Όμως, η νέα νομοθεσία (η οποία ισχύει από 1η Ιουλίου, όταν δηλαδή ανοίγει επίσημα και η μεταγραφική περίοδος) προβλέπει εξίσωση τροφείων εσωτερικού-εξωτερικού κι αυτό σήμαινε ότι το κόστος πολλαπλασιάζεται και ξεπερνά τις 120.000 ευρώ, ποσό που συνιστά την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Ατρομήτου. Όλο το διάστημα που μεσολάβησε, ο Γιώργος Σπανός περίμενε τα διευκρινιστικά έγγραφα της ΕΠΟ που θα προσδιόριζαν με ακρίβεια το ύψος του ποσού. Όταν τα έλαβε, πλήρωσε το συγκεκριμένο αντίτιμο που σε συνδυασμό με το υψηλό τριετές συμβόλαιο του παίκτη, ανάγουν τον Τζαβίδα σε μία από τις πιο δαπανηρές επενδύσεις στην ιστορία του συλλόγου.

Πηγή: gazzetta.gr