Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ βρέθηκαν σήμερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, προκειμένου να απολογθούν για όσα έγιναν στον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου, το προηγούμενο Σάββατο (12/05).

Η απολογία των δύο ΠΑΕ κράτησε περίπου πέντε λεπτά, καθώς το νομικό επιτελείο και των ΠΑΕ αποδέχθηκε τα όσα αναφέρει το κατηγορητήριο των παρατηρητών της ΕΠΟ, στο οποίο αναγράφονται το άναμμα πυρσών και καπνογόνων, οι ρίψεις φωτοβολίδων και κροτίδων και η είσοδος φιλάθλων εντός αγωνιστικού χώρου για πανηγυρισμό (στην περίπτωση του ΠΑΟΚ).

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από τον Μηνά Λυσάνδρου και η «ασπρόμαυρη» από τους Λάμπρο Μπίρδα και Αχιλλέα Μαυρομμάτη. Και οι δύο πλευρές ζήτησαν επιείκεια, καθώς -όπως ανέφεραν- η οργανωτική ευθύνη του τελικού βαραίνει την ΕΠΟ, η οποία ήταν αυτή που επέλεξε τόσο την εταιρία φύλαξης όσο και τους ανθρώπους ασφαλείας.

Βάσει του κατηγορητηρίου, οι δύο «δικέφαλοι» κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο. Ωστόσο, υπάρχει και η καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία θα ψάξει την αφαίρεση βαθμών από τις δύο ομάδες. Μάλιστα, ήδη ο ΠΑΟΚ έχει ένα -2, λόγω των όσων συνέβησαν στο ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ.

Πάντως, μέχρι στιγμής ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έχει ασκήσει συμπληρωματική δίωξη.