Το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο σάλας κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική, τον περασμένο Μάιο, στην Πορτογαλία, με τη Μασάο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου νικώντας με… 60-0 τη Μπεναβέντε, η οποία τελικά τιμωρήθηκε με υποβιβασμό από την ομοσπονδία για συμμετοχή σε στημένο παιχνίδι.

Τα δεδομένα είχαν ως εξής όταν είχε φτάσει η ώρα για την τελευταία αγωνιστική: Η Μπεναβέντε ήταν αδιάφορη βαθμολογικά ενώ η Μασάο έπρεπε να νικήσει με 33 γκολ διαφορά για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Και τελικά νίκησε με… 60, με την αντίπαλό της να παρατάσσεται μόνο με τρεις παίκτες (ο ένας ήταν ο τερματοφύλακας) αντί για πέντε.

Ο καθένας, αμέσως μόλις ακούει το σκορ, μπορεί να σκεφτεί διάφορα για αυτό τον αγώνα και οι άνθρωποι της ομοσπονδίας δεν αποτέλεσαν εξαίρεση, καλώντας σε απολογία τη Μπεναβέντε ώστε να μάθουν γιατί έγινε ό,τι έγινε και η απάντηση που έλαβαν ήταν η εξής: Το γεγονός ότι παιχνίδι έγινε άλλη ώρα από αυτή που είχε αρχικά προγραμματιστεί είχε ως συνέπεια οι υπόλοιποι παίκτες να μην μπορούν να αγωνιστούν λόγω διάφορων υποχρεώσεων που είχαν.

Δικαιολογία που δεν έπεισε, με συνέπεια η Μπεναβέντε να τιμωρηθεί με υποβιβασμό και να της επιβληθεί και πρόστιμο 300 ευρώ.