Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τη Σεβίλλη με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α.) και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μετά το τέλος του ματς κι ενώ οι «πολίτες» πανηγύριζαν τη μεγάλη επιτυχία τους, ο προπονητής τους, Πεπ Γκουαρδιόλα, δήλωσε ερωτευμένος με την Αθήνα, αλλά και με την Ελλάδα.

Μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV, ο Καταλανός τεχνικός τόνισε αρχικά: «Είμαι ερωτευμένος με την Αθήνα. Αυτή η χώρα… Εδώ τρώτε καταπληκτικά, ο καιρός είναι θαυμάσιος, μεσογειακός, οπότε…» και συνέχισε λέγοντας: «Αγαπώ, αγαπώ την Ελλάδα δεν ξέρω το γιατί, αλλά κάθε φορά που την επισκέπτομαι την ερωτεύομαι ολοένα και περισσότερο».

Με παρόμοια κολακευτικά λόγια είχε μιλήσει για την Ελλάδα και σε προηγούμενες επισκέψεις του ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, αλλά και της Μπάγερν Μονάχου.

Έφτασε τους 15 τίτλους με τη Σίτι, τους 36 στην καριέρα του στην ελίτ

Το UEFA Super Cup ήταν ο 15ος τίτλος του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι όπου κάθεται από το 2016 – ένας παραπάνω από όσους κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα. Κι ο 4ος συγκεκριμένος στην καριέρα του, μόνο ο Κάρλο Αντσελότι έχει τόσους. Έγινε, δε, ο πρώτος στην ιστορία που τον κατακτά με τρεις διαφορετικές ομάδες αφού στο παρελθόν σήκωσε την κούπα του… υπερπρωταθλητή με τους «μπλαουγκράνα» (2009, 2011) και τους Βαυαρούς (2013).

Έτσι, έφτασε στους 36 τίτλους σε 15 χρόνια πορείας στους πάγκους, που στην ουσία είναι 14 αφού τη σεζόν 2012-13 έμεινε εκτός για να «φορτίσει» τις…μπαταρίες του μετά το περάσμά του από την Μπαρτσελόνα.

Πλέον, ο Γκουαρδιόλα είναι δεύτερος στη λίστα με τους τεχνικούς της ελίτ που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς ξεπέρασε τον Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρα του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου. Μπροστά του είναι μονάχα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έχει κατακτήσει 35 τίτλους σε 42 χρόνια καριέρας, ενώ ο «Φέργκι»… έχει στη συλλογή του 49 τρόπαια στα 39 χρόνια που εργάστηκε ως προπονητής. Με 36 κούπες σε 824 παιχνίδια ως τεχνικός, ο Γκουαρδιόλα κερδίζει έναν τίτλο ανά 23 ματς!

«Μας λείπει μόνο ένας τίτλος»

Τόσο στην κάμερα της Cosmote TV, αλλά και στη συνέντευξη Τύπου, ο Γκουαρδιόλα επανέλαβε πως από το σύλλογο λείπει μονάχα ένας τίτλος: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο (12-23/12) στη Σαουδική Αραβία. «Λείπει μονάχα ένα τρόπαιο στον σύλλογο – το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων – για να μπορέσει να πει πως έχει όλους τους τίτλους στη βιτρίνα του. Και λείπει και σ’ εμάς ώστε να μπορέσουμε να πούμε πως έκλεισε ο κύκλος», δήλωσε χαρακτηριστικά.