Ο Άνχελ Κορέα είναι παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης και στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Αργεντινής αλλά όλα αυτά θα μπορούσε να μην τα έχει ζήσει αφού στα 18 του χρόνια αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας, με τον ίδιο να αναφέρεται σε αυτό και στο πώς η σκέψη του πατέρα του, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή, τον ηρεμούσε.

Μιλώντας στη Marca, ο Κορέα θυμήθηκε όσα έζησε το 2014, όταν ταξίδεψε στη Μαδρίτη για να υπογράψει στην Ατλέτικο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε όγκο στην καρδιά και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση για να τον αφαιρέσουν. Μια κατάσταση που δεν ήταν καθόλου εύκολη, αλλά ο Αργεντίνος είχε βρει τον τρόπο για να ηρεμεί.

«Εκείνη την εποχή η απώλεια του πατέρα μου και του αδερφού μου ήταν πολύ πρόσφατες και η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα αν όλα πάνε στραβά, πάω να βρω τον πατέρα μου, μου λείπει πολύ. Αν όλα πάνε καλά, θέλω να γίνω ξανά ποδοσφαιριστής. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν αυτά τα δύο πράγματα», είπε αρχικά ο Κορέα και συνέχισε.

«Ήταν πολύ σκληρό στα 18 μου. Φτάνοντας στην Ευρώπη για πρώτη φορά, δεν είχα φύγει από την Αργεντινή. Ήταν ένα χτύπημα. Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που άκουσα στον ιατρικό έλεγχο αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά, μπόρεσα να προπονηθώ και να νιώσω ποδοσφαιριστής μετά από λίγους μήνες. Έχω μόνο λόγια ευγνωμοσύνης στην Ατλέτικο που με φρόντισε».

Από εκεί και πέρα, ο Αργεντίνος αναφέρθηκε και στα παιδικά του χρόνια, όταν ο πατέρας του τον έβλεπε να παίζει μπάλα με τους φίλους του.

«Πάντα έχω την εικόνα του μπαμπά μου που περνούσε και με έβλεπε να παίζω. Έχω τη δυνατότητα να το θυμάμαι, γιατί τον έχασα όταν ήμουν δέκα χρονών, αλλά ευτυχώς έχω καλή μνήμη. Αυτά που μου συνέβησαν δεν είναι φυσιολογικά για ένα αγόρι. Έπρεπε να μεγαλώσω και ταυτόχρονα να γίνω δυνατός. Εκείνη τη στιγμή δεν το σκέφτηκα, δεν το συνειδητοποίησα, ήμουν αθώος. Αυτό που ήταν ξεκάθαρο για μένα ήταν ότι τα λίγα που με πλήρωσαν για να παίξω μπάλα τα έδωσα στη μαμά μου για να ταΐσει τα εννέα αδέρφια μου. Ήμασταν δέκα παιδιά. Αυτό με έκανε χαρούμενο, να βοηθάω τη μητέρα μου και τα αδέρφια μου».