Ο 71χρονος Κλαούντιο Ρανιέρι κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ένα ακόμα «θαύμα» μετά από αυτό της κατάκτησης της Premier League με τη Λέστερ, αφού ο ίδιος οδήγησε την Κάλιαρι από την 14η θέση της Β’ κατηγορίας στην άνοδο. 

Λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα ο Ρανιέρι, ο σύλλογος της ομώνυμης πόλης βρισκόταν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Όταν ο ίδιος πήρε το «τιμόνι» αρχικά κατόρθωσε να σώσει τη χρονιά, φτάνοντας μέχρι την 8η θέση και εν τέλει έφτασε τελικά έως τον αγώνα για τo διπλό μπαράζ ανόδου με την Μπάρι.

Στην έδρα της Κάλιαρι πριν τρεις ημέρες οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 και την Κυριακή παίχτηκε το δεύτερο παιχνίδι στο Μπάρι.

H ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εκπληκτική με 60.000 φιλάθλους να έχουν πάει να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό και να κάνουν νέο ρεκόρ προσέλευσης στη Serie B. Η Μπάρι έπαιζε για δύο αποτελέσματα και το ήξερε, κάτι που εν τέλει της στοίχισε. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παβολέτι σκόραρε και η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι επικράτησε 1-0 των γηπεδούχων και βρίσκεται μετά από έναν χρόνο ξανά στα μεγάλα σαλόνια

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και εν μέσω έντονων πανηγυρισμών ο 71χρονος προπονητής ξέσπασε σε δάκρυα στην αγκαλιά των συνεργατών του, σε μια πολύ δυνατή ποδοσφαιρική συγκίνηση.