Ο Τζάνι Ινφαντίνο είναι στη θέση του προέδρου της FIFA από το 2016 και θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που έρχονται, πράγμα που σημαίνει ότι θα αρχίσει την τρίτη του θητεία που θα πρέπει να είναι και η τελευταία με βάση το καταστατικό, αλλά ο ίδιος ισχυρίζεται ότι… δεν είναι ακριβώς έτσι και θέλει να παραμείνει μέχρι το 2031.

Το 73ο συνέδριο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα γίνει στη Ρουάντα την Πέμπτη και ο Ινφαντίνο θα επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου από τις 211 ομοσπονδίες-μέλη αφού δεν υπάρχει καμία άλλη υποψηφιότητα.

Έτσι, θα αρχίσει η τρίτη του θητεία, η οποία θα πρέπει να είναι και η τελευταία με βάση το καταστατικό της FIFA. Μέχρι τρεις θητείες προβλέπει αυτό για τη θέση του προέδρου, αλλά ο Ινφαντίνο θέλει να τις κάνει… τέσσερις.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι η πρώτη θητεία του από το 2016 μέχρι το 2019 δεν ήταν πλήρης, άρα, κατά τον Ινφαντίνο, δεν μετράει καθόλου. Και αφού δεν μετράει καθόλου, σκοπεύει να είναι υποψήφιος και το 2027, με στόχο να επανεκλεγεί και να παραμείνει ο Νο1 παράγοντας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μέχρι το 2031.