Ο Ντάνι Άλβες στην τελευταία του κατάθεση για την κατηγορία του βιασμού μιας 23χρονης γυναίκας εναντίον του υποστήριξε πως εκείνη του «ρίχτηκε» και σκοπός του ήταν να την προστατεύσει. Στο μεταξύ, νέα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας του νυχτερινού κέντρου της Βαρκελώνης όπου συνέβη η υποτιθέμενη επίθεση στις 30 Δεκεμβρίου βοηθούν τις αρχές.

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα «Diari Ara», ο Βραζιλιάνος πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα και διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του που παραμένει προφυλακισμένος, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα στην υπόθεση είναι εκείνος.

«Εκείνη ήρθε απευθείας προς εμένα και μου “ρίχτηκε”. Εγώ δεν άγγιξα πρώτος τη νεαρή γυναίκα», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει παραθέτοντας λόγια του Άλβες προς τις αρχές: «Εγώ ήθελα να προστατεύσω αυτή την κυρία». Αυτή η κατάθεσή του έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συλλέγουν και να αναλύουν στοιχεία.

Σημαντικά στοιχεία από τις κάμερες

Από τη μεριά της η καταλανική εφημερίδα «El Periodico», αποκάλυψε ότι «δύο κάμερες από το σύστημα επιτήρησης του νυχτερινού κέντρου Sutton κατέγραψαν τη σιλουέτα του Ντάνι Άλβες δίπλα στην πόρτα του ιδιωτικού δωματίου, όπου βρίσκεται το μπάνιο του φερόμενου βιασμού».

Η υπεράσπιση του βετεράνου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή ανέκαθεν ανέφερε ότι «είναι η 23χρονη γυναίκα που πηγαίνει στην τουαλέτα, όταν ο ποδοσφαιριστής είναι ήδη μέσα». Αλλά με αυτές τις δύο εικόνες, που περιγράφονται από το «El Periódico», φαίνονται λευκά αθλητικά παπούτσια κι ένα μπλουζάκι του ίδιου χρώματος με αυτό που φοράει ο Άλβες στην πόρτα.

Αυτή η εικόνα, που περιγράφεται λεπτομερώς στην εφημερίδα, ενισχύουν την άποψη των αρχών ότι ο Άλβες δεν είναι στο μπάνιο όταν η νεαρή γυναίκα μπαίνει στο ιδιωτικό δωμάτιο, αλλά στέκεται δίπλα στην πόρτα, σε μια θέση που μπορείς ξεκάθαρα να έχεις οπτική επαφή με το θύμα, όπως ήδη ο παίκτης ανέφερε στην κατάθεσή του.

Η νεαρή γυναίκα υποστηρίζει στην κατάθεσή της ότι δεν μπήκε εκείνη τη νύχτα με τη θέλησή της, αλλά επειδή ο Άλβες φέρεται να της ζήτησε επίμονα να τον ακολουθήσει τόσο στο ιδιωτικό δωμάτιο όσο και στο μπάνιο, αργότερα.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν από τις δύο κάμερες διαψεύδουν ότι ο Άλβες ήταν στο μπάνιο όταν το θύμα μπήκε στο ιδιωτικό δωμάτιο, όπως αναφέρει η «El Periódico».