Ένας καλλιτέχνης χρησιμοποιώντας πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ταξίδεψε πίσω στο… χρόνο ορισμένους από τους μεγαλύτερους αστέρες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ κάνοντάς τους και πάλι παιδιά. Ανάμεσά τους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Λιονέλ Μέσι.

Ακολουθώντας ένα trend που εξαπλώνεται τους τελευταίους μήνες στα social media, ο καλλιτέχνης Πολ Πάρσονς αποφάσισε να ασχοληθεί με τους κορυφαίους αθλητές ομαδικών σπορ στον πλανήτη.

Παρόλο που στην πλειονότητα των περιπτώσεων, υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό από την παιδική ηλικία αθλητών όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Κιλιάν Εμπαπέ και άλλοι, το… πείραμα ήταν αναμφίβολα ελκυστικό, αλλά και αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για τον Πάρσονς. Σε κάθε πορτραίτο υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που «συνδέει» το… ψηφιακό αποτέλεσμα με το τώρα και κάνει τους αθλητές σχετικά εύκολα αναγνωρίσιμους.

Ο Πάρσονς δημοσίευσε τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram, προσελκύοντας τεράστιο ενδιαφέρον με τις καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις πέραν των προαναφερθέντων και άλλων σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ όπως ο Νεϊμάρ, ο Χάρι Κέιν, ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η αποδοχή του κοινού που γρήγορα το έργο του έγινε viral, αλλά και έδωσε το έναυσμα στον Πάρσονς για να… επεκταθεί και σε άλλες εποχές. Έτσι, έκανε και πάλι παιδιά διάσημους ποδοσφαιριστές προηγουμένων δεκαετιών όπως ο Ντέβιντ Μπέκαμ, ο Ερίκ Καντονά, ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Ροναλντίνιο, ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Στίβεν Τζέραρντ, ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο Ανδρές Ινιέστα, ο Τζεράρ Πικέ και πολλούς άλλους.

Εντυπωσιακές είναι και οι… μεταμορφώσεις των παικτών του NBA, με τον Πάρσονς να αναρτά δύο λίστες με παίκτες και σ’ αυτές περιέχονται εκτός από τον «Greek Freak» και τον «βασιλιά», οι Άνθονι Ντέιβις, Στεφ Κάρι, Λούκα Ντόντσιτς, Νίκολα Γιόκιτς και άλλοι.