Οι Μιλγουόκι Μπακς πρόσθεσαν ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό τους και πλέον μετρούν έξι σε ισάριθμα ματς στη νέα σεζόν του NBA. Τα ξημερώματα της Τρίτης (1/11) επικράτησαν στο «Fiserv Forum» των Ντιτρόιτ Πίστονς με 110-108.

Πριν από το ματς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει ανακηρυχθεί παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή, ο Ντουέιν Κέισι, προπονητής των φιλοξενούμενων μίλησε για το… ταξίδι του να γίνει MVP και να λάμψει στο κορυφαίο επίπεδο.

Τον έβαλε στην ίδια πρόταση με θρύλους του αθλήματος, ορισμένους από τους κορυφαίους όλων των εποχών όπως ο Μάικλ Τζόρνταν (Σικάγο Μπουλς, Ουάσινγκτον Γουίζαρντς), ο Κόμπι Μπράιαντ (Λος Άντζελες Λέικερς) και ο Μάτζικ Τζόνσον (Λος Άντζελες Λέικερς). «Η ιστορία θα είναι πολύ γενναιόδωρη με τον Γιάννη. Θα γίνει ακόμη καλύτερος. Βέβαια, αυτό δεν είναι πολύ καλό για την υπόλοιπη λίγκα (σ.σ. εννοώντας πως οι άλλοι θα υποφέρουν)».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (31 π., 12/23 σουτ, 0/4 τρ., 7/9 βολές, επτά ριμπ., δύο ασ., δύο μπλοκ), πάντως, στο πρώτο 12λεπτο ήταν… χαλαρός και δεν πίεσε το παιχνίδι. Έβαλε μόλις τέσσερις πόντους. Ο Τζρου Χόλιντεϊ καθοδήγησε στους Μπακς με 13 πόντους καθώς πήραν προβάδισμα 34-23.

Τα «ελάφια» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο. Άλλωστε, αντιμετώπιζαν μια από τις χειρότερες ομάδες του NBA (2-6 πλέον το ρεκόρ τους) και μια από τις πιο άπειρες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε κι αυτός στο… χορό.

Βρήκε ρυθμό στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και έβαλε επτά πόντους φτάνοντας στους 11, ενώ οι Μπακς έβρισκαν σκορ και από το υπόλοιπο… καστ (48-37, περίπου επτά λεπτά πριν το φινάλε του α’ μέρους). Ο «Greek Freak» δεν σκόραρε ξανά, αλλά δεν έπαιξε και πολύ (μόλις 15′ στο πρώτο ημίχρονο) καθώς οι Μπακς πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 60-52.

Οι Μπακς… χαλάρωσαν υπερβολικά και οι Πίστονς μείωσαν στους δύο, αλλά τότε ο Αντετοκούνμπο πήρε την ομάδα πάνω του. Έβαλε οκτώ πόντους – δύο με εντυπωσιακό κάρφωμα από λόμπα του Τζρου Χόλιντεϊ και της έδωσε «αέρα» (68-61, 8:49 πριν το τέλος). Και συνέχισε να «τιμωρεί» τους αντιπάλους του.

Οι Πίστονς δεν είχαν το μέγεθος για να περιορίσουν τον Έλληνα σούπερ σταρ ή τον Μπρουκ Λόπεζ και η διαφορά άνοιξε και πάλι (79-65, 05:43). Οι Μπακς έπειτα διαχειρίστηκαν το ματς και μπήκαν στην 4η περίοδο στο +11 (88-77).

Και πάλι, όμως, η αίσθηση ανωτερότητας τους επηρέασε αρνητικά σε συνδυασμό με ότι κάποια στιγμή είχαν 0-12 τρίποντα σε όλο το δεύτερο μέρος. Οι Πίστονς μείωσαν τη διαφορά στους δύο (92-90), προτού ο Τζρου Χόλιντεϊ «σπάσει το ρόδι» από μακριά (95-90), αλλά οι Μπακς δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν, ενώ σχεδόν πέντε λεπτά από το τέλος, ο Αντετοκούνμπο έκανε το 5ο φάουλ του και ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ τον έστειλε στον πάγκο. Επέστρεψε για την… τελική ευθεία και κράτησε όρθιους τους Μπακς.

Οι Πίστονς, όμως, πλέον τον πίστευαν. Ισοφάρισαν σε 105-105 με 57 δευτερόλεπτα ν’ απομένουν. Ο Χόλιντεϊ (25 π., 5/11 τρ., δέκα ασ.) έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο για το 108-105 και δύο εύστοχες βολές του Λόπεζ (24 π., 10/16 σουτ, εννιά ριμπ.) «κλείδωσαν» τη νίκη.

Τα 12λεπτα: 34-23, 26-29, 28-25, 22-31