Ο Ολυμπιακός παρουσίασε επισήμως τον Μίτσελ, ο οποίος επέστρεψε επτά χρόνια μετά την αποχώρησή του για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά πριν συμφωνήσει με αυτόν είχε επαφές και με άλλους προπονητές, ένας εκ των οποίων ήταν ο Εστεμπάν Καμπιάσο, ο οποίος όμως αρνήθηκε για συγκεκριμένους λόγους, με την πόρτα να μένει ανοιχτή πάντως για το μέλλον.

Το ενδεχόμενο να αλλάξουν προπονητή οι Πειραιώτες στο πρώτο δίμηνο της σεζόν ήταν ορατό. Υπήρχε ήδη γκρίνια, άλλωστε, για τον Πέδρο Μαρτίνς, οπότε όταν ήρθε ο αποκλεισμός στα προκριματικά του Champions League το κλίμα έγινε βαρύ για τον ίδιο. Το ενδεχόμενο να άλλαζαν δύο προπονητές, όμως, οι ερυθρόλευκοι τόσο νωρίς στη σεζόν, έμοιαζε με τρελό. Μέχρι που έγινε πραγματικότητα τελικά, με τη διοίκηση να αναγνωρίζει έτσι το λάθος που έκανε με τον Κάρλος Κορμπεράν, ελπίζοντας ότι θα το διορθώσει με τον Μίτσελ.

Αν θα γίνει όντως έτσι, αν θα στρώσουν δηλαδή τα πράγματα, ή αν θα στραβώσει εντελώς η σεζόν για τον Ολυμπιακό, θα φανεί προσεχώς. Άλλοι πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του Ισπανού προπονητή, άλλοι λιγότερο. Ακόμη και μέσα στην ΠΑΕ. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπήρξαν επαφές και με άλλους προπονητές πριν υπάρξει συμφωνία με τον Μίτσελ. Και ένας από αυτούς τους προπονητές ήταν και ο Καμπιάσο, ο παλαίμαχος Αργεντίνος χαφ της Ίντερ, ο οποίος είχε περάσει και από τους Πειραιώτες προς το τέλος της καριέρας του.

Πανηγυρίζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού

Ο λόγος του «όχι» και οι ανοιχτές πόρτες

Ο Καμπιάσο, λοιπόν, έχει γίνει προπονητής πλέον και περιμένει μια καλή πρόταση για να αρχίσει τη νέα του καριέρα. Αυτή η πρόταση θα μπορούσε να έρθει από τον Ολυμπιακό αλλά δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε ο Αργεντίνος. Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι ήθελαν βασικά τον Εστεμπάν για βοηθό του Μίτσελ. Αυτό υποστηρίζουν στην Ισπανία, όπως αναφέρει και η εφημερίδα ΦΩΣ, αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Και δεν προχώρησε επειδή ο ίδιος θέλει να αναλάβει μια ομάδα ως πρώτος προπονητής.

Ο Καμπιάσο, όπως φαίνεται, πιστεύει πολύ στον εαυτό του και θέλει να δοκιμάσει ως πρώτος προπονητής και όχι ως βοηθός. Έτσι, το θέμα δεν προχώρησε, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί στο μέλλον. Ο Αργεντίνος, άλλωστε, έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, όπως έχει και άριστες σχέσεις με τη διοίκησή του. Είναι πολύ πιθανό, επομένως, οι δύο πλευρές να συνεργαστούν στο μέλλον. Είτε στο πιο μακρινό, είτε στο πιο κοντινό.

Αν, δηλαδή, ο Αργεντίνος δεν βρει τους προσεχείς μήνες κάποια ομάδα, τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποιο πόστο στους Πειραιώτες. Αν, από την άλλη, βρει ομάδα για να προπονήσει, είναι και πάλι πιθανό το μέλλον να τον βρει στον πάγκο των ερυθρόλευκων. Αν έχει δείξει, δηλαδή, ότι το έχει και ως προπονητής. Οι σχέσεις άλλωστε, επαναλαμβάνουμε, είναι άριστες. Και αφού είναι άριστες, μια νέα συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Καμπιάσο μελλοντικά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Αντιθέτως…