H 7η αγωνιστική της Serie A ολοκληρώθηκε με το ντέρμπι ανάμεσα στη Μίλαν και τη Νάπολι, η οποία προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε και σκόραρε ξανά, με τον Σιμεόνε να αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή, παίρνοντας τη νίκη με 2-1, αφήνοντας στο -3 τους Μιλανέζους και απολαμβάνοντας την κορυφή παρέα με την ισόβαθμη Αταλάντα.

Το παιχνίδι στο κατάμεστο Σαν Σίρο είχε από την αρχή πολύ καλό ρυθμό και είχε και δύο ευκαιρίες για τη Μίλαν στο πρώτο ημίχρονο. Η μία με τον Ζιρού, το σουτ του οποίου βρήκε όσο έπρεπε ο Μέρετ για να το στείλει στο οριζόντιο δοκάρι, η άλλη με την κεφαλιά του Κρούνιτς που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Νάπολι.

Στο β’ μέρος, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 55′ με πέναλτι του Πολιτάνο, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 69′ με τον Ζιρού. Παρ’ όλα αυτά, οι Ναπολιτάνοι δεν επηρεάστηκαν και βγήκαν ξανά στην επίθεση, κάνοντας το 1-2 στο 78′ με την κεφαλιά του Σιμεόνε, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη, αρχικά για ψυχολογικούς λόγους -αφού ακόμη είναι πολύ νωρίς- και εν συνεχεία για βαθμολογικούς.