Με επική ανατροπή όταν όλα έμοιαζαν χαμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 3-2 σετ (5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2) τον Λορέντσο Μουζέτι στην πρεμιέρα του στο Roland-Garros και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο τουρνουά τένις στο Παρίσι.

Ο Έλληνας σταρ, νούμερο τέσσερα του ταμπλό, έπαιξε άσχημα στα δύο πρώτα σετ και βρέθηκε με την πλάτη στα σχοινιά. Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της διοργάνωσης πλησίαζε με τον Μουζέτι να έχει εκμεταλλευτεί κάθε λάθος, «ευκολία» και ευκαιρία που του έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Στο 3ο σετ, όμως, σα να γύρισε ο διακόπτης κι ο «Στεφ» άλλαξε συμπεριφορά.

Έγινε πιο επιθετικός, πιο αποτελεσματικός και εμφανίστηκε περισσότερο συγκεντρωμένος. Έπαιζε για την παραμονή του στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν, όπου θεωρείται από τους ισχυρούς διεκδικητές του τίτλου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε να ανεβάζει στροφές, να πραγματοποιεί το ένα σωστό χτύπημα μετά το άλλο προκαλώντας μεγάλο εκνευρισμό στον 20χρονο αντίπαλο του που βγήκε εκτός ρυθμού. Έτσι, μείωσε σε 2-1 με 6-2 games. Με το μομέντουμ να έχει αλλάξει εντελώς, η ανατροπή ήταν, πλέον, στα… σκαριά. Ο Τσιτσιπάς έκανε το κοινό να τρίβει τα μάτια του με τα εντυπωσιακά drive του καθώς πήρε και το 4ο σετ, αυτή τη φορά με 6-3.

Ο Μουζέτι δεν ήξερε τί τον είχε βρει. Δεν μπορούσε καν να αντιδράσει, απλά παρακολουθούσε κι εκείνος το… ρεσιτάλ του Στέφανου Τσιτσιπά που με μεγάλη ευκολία, τελικά, πήρε και το 5ο σετ με 6-2 και ολοκλήρωσε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της καριέρας του και χάρισε απλόχερα θέαμα στο κοινό του Roland-Garros, που αναγνώρισε την προσπάθειά του και τον αποθέωσε παρόλο που πλησίαζε 01:00 τοπική ώρα στη γαλλική πρωτεύουσα. Μετά το τέλος του ματς, ο Τσιτσιπάς υποσχέθηκε να παλέψει «για περισσότερες επιτυχίες», σημειώνοντας πως η συμμετοχή του στον περσινό τελικό του φέρνει καλές αναμνήσεις. Έπειτα, πήγε να υπογράψει αυτόγραφα…

Τώρα, στην επόμενη φάση θα αναμετρηθεί με τον Τσέχο Ζντένεκ Κόλαρ, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε με 3-1 σετ τον Γάλλο Λούκας Πουΐγ.