Ο Ιωνικός υποδέχθηκε τον Βόλο με στόχο τη νίκη που θα τον έφερνε πολύ κοντά στην παραμονή και όλα έδειχναν ότι θα τα κατάφερνε, αφού με δύο γκολ του Μάντζη στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου ήταν μπροστά με 2-0, αλλά οι Θεσσαλοί με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά κατάφεραν να ισοφαρίσουν (2-2) και να πάρουν τον βαθμό, χάνοντας και μεγάλη ευκαιρία στα τελευταία λεπτά για το τρίποντο.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με την ωραία κεφαλιά του Μάντζη μετά την εκτέλεση κόρνερ (1-0). Προβάδισμα από νωρίς δηλαδή και στο 8′ λίγο έλειψε αυτό να μεγαλώσει, αφού ο Λένις βγήκε τετ α τετ και απέφυγε τον Κλέιμαν αλλά ο Ρομέρο πρόλαβε να επέμβει.

Ο Ουρουγουανός αμυντικός των φιλοξενούμενων, τελικά, αποχώρησε στο 25′ (μπήκε ο Ρίνερ) προκειμένου να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις αφού νωρίτερα είχε χάσει τις αισθήσεις του παγώνοντας τους πάντες, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με χαμηλό ρυθμό και με μόνο μία καλή φάση μέχρι το ημίχρονο, με την κεφαλιά του Μύγα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κλέιμαν στο 43′.

Το δεύτερο μέρος, πάντως, άρχισε όπως και το πρώτο. Με γκολ από νωρίς, δηλαδή, για τον Ιωνικό. Στο 52′ ο Άοσμαν έστρωσε για τον Μάντζη και αυτός με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0 με το δεύτερό του γκολ, βάζοντας βάσεις νίκης για τους Νικαιώτες.

Δεν ήταν έτσι όμως… Ο Βόλος ανασυντάχθηκε, βγήκε μπροστά για να μειώσει, είχε δοκάρι στο 64′ σε κεφαλιά του Φαν Βέερτ και ένα λεπτό μετά ο Φερνάντες με εκπληκτικό σουτ βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ξανά στο παιχνίδι και πριν προλάβουν οι γηπεδούχοι να καταλάβουν τι έγινε, ήρθε και το 2-2: Χέρι του Μύγα στο 69′, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Φαν Βέερτ εκτέλεσε στο 71′ και ευστόχησε.

Έτσι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τα πάντα με το τελικό 2-2, με τον Βόλο μάλιστανα έχει μεγάλη ευκαιρία στο 85′ για να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Φαν Βέερτ.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Άοσμαν (76′ Πλατέλλας), Σάντσες, Κάνιας, Ρομαό, Ντάλσιο (76′ Κιάκος), Λένις (84′ Βαλέντε), Μάντζης (76′ Τουράμ).

Βόλος: Κλέιμαν, Γκιουλέν, Άλχο, Φεράρι, Ρομέρο (25′ Ρίνερ), Πουρίτα (54′ Ρεγκατέν), Φερνάντες, Νίνης (54′ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μπαρτόλο (77′ Ροσέρο), Φαν Βέερτ.