Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με τις αντιδράσεις κατά της Ρωσίας να είναι πολλές και όλο και περισσότερους, από οποιονδήποτε χώρο, να παίρνουν θέση και να καταδικάζουν. Κάτι που δεν έχουν κάνει ακόμη Ρώσοι ποδοσφαιριστές όμως, με τον Άντρι Γιαρμολένκο να έχει ένα μήνυμα για αυτούς μέσω της ανάρτησής του στα social media.

Ο διεθνής Ουκρανός άσος της Γουέστ Χαμ περιμένει από τους Ρώσους συμπατριώτες του να πάρουν θέση για αυτό που γίνεται και να αντιδράσουν. Προς το παρόν, όμως, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί σε αυτούς μέσω ενός βίντεο στα social media, στο οποίο λέει τα εξής.

«Είμαι ο Αντρι Γιαρμολένκο, Ουκρανός διεθνής. Γεννήθηκα στην Αγία Πετρούπολη, αλλά μεγάλωσα στην Ουκρανία και θεωρώ τον εαυτό μου 100% Ουκρανό. Εχω μια ερώτηση για τους Ρώσους παίκτες.

Παιδιά, γιατί κάθεστε σαν μαλ@@@@ και δεν λέτε τίποτα; Στην χώρα μου σκοτώνουν ανθρώπους, σκοτώνουν γυναίκες, σκοτώνουν μητέρες, σκοτώνουν τα παιδιά μας. Αλλά δεν λέτε τίποτε, δεν σχολιάζετε… Πείτε μου, σας παρακαλώ, τι θα γίνει εάν όλοι μαζί, δείξετε στον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει στην χώρα μου;

Ξέρω πολλούς από εσάς και όλοι μου είπατε πως “δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό και ότι ο πρόεδρός σας δεν φέρεται σωστά”. Λοιπόν παιδιά, έχετε επιρροή στους ανθρώπους, δείξτε το. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας! Δόξα στην Ουκρανία».