Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει, μέσα σε όλα τα άλλα, συνέπειες και σε αθλητικό επίπεδο, αφού ξένοι παίκτες αποχώρησαν και συνεχίζουν να αποχωρούν. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ομάδες της Ουκρανίας αλλά και για αυτές της Ρωσίας και συγκεκριμένα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έβγαλε ανακοίνωση για να εξηγήσει τι γίνεται με τους παίκτες που έχουν αποχωρήσει από τη χώρα.

Το Σάββατο (26/2) έγινε γνωστό ότι υπάρχει θέμα με τον Τόρνικε Σενγκέλια αλλά τελικά δεν είναι ο μόνος, αφού από τη Ρωσία αποχωρούν και οι Ίφε Λούντμπεργκ, Μάριους Γκριγκόνις και Γιοχάνες Βόιτμαν. Έτσι, η ΤΣΣΚΑ έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα, λέγοντας πως οι κινήσεις των παικτών παραβιάζουν τα συμβόλαιά τους αλλά το κλαμπ δείχνει κατανόηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής…

«Για προσωπικούς λόγους, σχετιζόμενους με την τρέχουσα κατάσταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, όπως επίσης και για πιθανές συνέπειες, ο Τόρνικε Σενγκέλια και ο Ίφε Λούντμπεργκ έφυγαν από τη βάση της ΤΣΣΚΑ. Στο κοντινό μέλλον, ο Μάριους Γκριγκόνις και ο Γιοχάνες Βόιτμαν θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Οι κινήσεις των παικτών αποτελούν παραβίαση των όρων που υπάρχουν στα συμβόλαιά τους και τους κανονισμούς, αλλά το κλαμπ διαχειρίζεται την προσωπική κατάσταση του καθενός με κατανόηση. Η κατάσταση των συμφωνιών κάθε παίκτη θα επιλυθεί όταν η πολιτική και η αθλητική κατάσταση στην Ευρώπη επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες.

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες και προπονητές της ΤΣΣΚΑ συνεχίζουν την προετοιμασία για τα επόμενα ματς, σύμφωνα με το συνηθισμένο πρόγραμμα. Η ομάδα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, επικεντρώνεται στις αποφάσεις των κυβερνητικών οργανισμών και των τουρνουά, στα οποία συμμετέχει η ομάδα».