Η είδηση της παραίτησης του Μαρκ Όβερμαρς από τη θέση του αθλητικού διευθυντή του Άγιαξ λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης σε έξι γυναίκες υπαλλήλους του κλαμπ έσκασε σαν βόμβα, αφού κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο από τον παλαίμαχο άσο. Συνέβη όμως και οι συνέπειες δεν είναι μόνο στο πρεστίζ αλλά και στην τσέπη του Ολλανδού, αφού καλείται να επιστρέψει στο κλαμπ ποσό ύψους 1,2 εκατ. ευρώ που είχε εισπράξει ως μπόνους.

Ο 48χρονος παράγοντας είχε πάρει αυτά τα λεφτά εντός του Ιανουαρίου ως μπόνους για τν επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο έληγε το 2024, ως το 2026. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες όμως με όσα αποκαλύφθηκαν για τη συμπεριφορά του Όβερμαρς, με συνέπεια το κλαμπ να τον ωθήσει σε παραίτηση.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έγινε και πάλι εξώφυλλο αλλά για λάθος λόγους αυτή τη φορά και τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, αφού αυτό το 1,2 εκατ. ευρώ καλείται πλέον να το επιστρέψει στον Άγιαξ, αφού το νομικό τμήμα του κλαμπ, όπως γράφουν οι ολλανδικές εφημερίδες, είχε συμπεριλάβει όρους ακύρωσης της συμφωνίας για έκτακτους λόγους.

Τόσο από την πλευρά του συλλόγου όσο και από αυτή του Όβερμαρς, πάντως, δεν υπάρχει το παραμικρό σχόλιο προς το παρόν, για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αφού ο Ολλανδός ήταν εξαιρετικά συμπαθής σε όλους από την εποχή που διέπρεπε στα γήπεδα ως παίκτης των Άγιαξ, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα.