Ο Μαρκ Όφερμαρς παραιτήθηκε από τη θέση του αθλητικού διευθυντή στον Άγιαξ, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλων στην ομάδα του Άμστερνταμ.

Ο 48χρονος παράγοντας ήταν στη θέση αυτή για παραπάνω από δέκα χρόνια και σύμφωνα με την «Het Parool», έστελνε ανάρμοστες φωτογραφίες σε τουλάχιστον μια γυναίκα υπάλληλο του «Αίαντα».

Η εταιρία Ziggo, στο μεταξύ, βασικός σπόνσορας του Άγιαξ, ανακοίνωσε πως τηρεί στάση αναμονής για το αν θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το κλαμπ. Διάφορα ολλανδικά ΜΜΕ έχουν ανακοινώσει πως το προσεχές διάστημα θα παρουσιάσουν ρεπορτάζ για την κουλτούρα που επικρατεί στο σύλλογο.

Η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ολλανδίας ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου την επέκταση του συμβολαίου του, που έληγε το προσεχές καλοκαίρι, έως το 2026, αλλά ο πρώην διεθνής επιθετικός του Άγιαξ, της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα αναγκάστηκε σε παραίτηση, αφού παραδέχθηκε πως είχε στείλει ανάρμοστα μηνύματα σε γυναίκες υπαλλήλους του συλλόγου.

«Ντρέπομαι. Την περασμένη εβδομάδα ήρθα αντιμέτωπος με αναφορές σχετικά με τη συμπεριφορά μου. Και πώς αυτό επηρέασε άλλους. Δυστυχώς, δεν συνειδητοποίησα ότι ξεπερνούσα τα όρια με αυτό, αλλά αυτό μου έγινε σαφές τις τελευταίες ημέρες. Ένιωσα ξαφνικά τεράστια πίεση. Ζητώ συγγνώμη. Σίγουρα για κάποιον στη θέση μου αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Το βλέπω και εγώ τώρα αλλά είναι πολύ αργά. Δεν βλέπω άλλη επιλογή από το να φύγω από τον Άγιαξ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ολλανδός στην επιστολή παραίτησής του.

Ο πρόεδρος του Άγιαξ, Λεν Μέιγιαρντ, τόνισε από την πλευρά του: «Είναι απαράδεκτο για τις γυναίκες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν αυτή τη συμπεριφορά. Όταν μάθαμε για αυτό το γεγονός, ενεργήσαμε αμέσως, συζητώντας προσεκτικά και σταθμίζοντας τι ήταν καλύτερο να κάνουμε. Ο Μαρκ είναι ίσως ο καλύτερος διευθυντής ποδοσφαίρου που είχε ο Άγιαξ, αλλά δυστυχώς, έχει πραγματικά ξεπεράσει τα όρια, οπότε το να συνεχίσει στη θέση του δεν ήταν επιλογή».