Αν και είχαν περάσει μονάχα λίγα 24ωρα από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη σ’ ένα χτύπημα οπαδικής βίας που συγκλόνισε την Ελλάδα, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ερασιτεχνικού επιπέδου στη Χαλκιδική στιγματίστηκε από τα επεισόδια μεταξύ των ομάδων.

Στο 70ό λεπτό αναμέτρηση του Άρη Κασσανδρείας και του Ανθεμούντα Γαλάτιστας οι παίκτες και οι παράγοντες των δύο συλλόγων συνεπλάκησαν, με δύο άτομα να οδηγούνται στο νοσοκομεία. Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια φέρνει στο φως η ΕΡΤ3.

Τα άγρια επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων προκαλώντας αντιδράσεις. Οι φιλοξενούμενοι ισχυρίζονται πως φίλαθλοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι γηπεδούχοι υποστηρίζουν πως το κλίμα δυναμιτίστηκε και από ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε ποδοσφαιριστή τους.

Τραγική ειρωνεία, πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Άλκη.

Προανάκριση για τα επεισόδια γίνεται από το αστυνομικό τμήμα Κασσανδρείας, ενώ οι γηπεδούχοι θα υποβάλουν μήνυση στον διαιτητή ως ηθικό αυτουργό της έντασης.

Στο φύλλο αγώνα καταγράφηκε ότι υπήρξε προσωρινή διακοπή με μαζικές διαμαρτυρίες από παίκτες και παράγοντες των γηπεδούχων, ενώ είχαμε και είσοδο οπαδών, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον προπονητή της Γαλάτιστας, Γιάννη Κάρτα, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο αιμόφυρτος και μετέβη στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σα να μην έφτανε αυτό, τραυματίστηκε και ο ποδοσφαιριστής Φώτης Ρίτσα της Κασσάνδρας, ενώ χτυπήθηκαν κι άλλοι παίκτες εκατέρωθεν.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων, Κώστας Σουάνης δήλωσε: «Ήταν μια παράνοια αυτό που έγινε, δεχθήκαμε επίθεση από αγνώστους, σε κάποια στιγμή έβλεπα μόνο ανθρώπους με άγνωστα μπουφάν γύρω μου. Πραγματικά είναι ντροπή αυτό που συνέβη».