Από την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ιταλίας στο 120’+1′ (2-1 τη Γιουβέντους) στη νίκη με 3-2 επί της Έμπολι με γκολ στο 90’+1′ και στο 104′ της παράτασης, η Ίντερ έχει κάνει τους οπαδούς της… καρδιακούς. Αλλά και… ονειροπόλους. Καθώς πέρασε στους «8» του Coppa Italia, όπου θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αποψινού Ρόμα-Λέτσε κράτησε ζωντανό και το όνειρο του εγχώριου treble. Άλλωστε, παραμένει πρώτη στη βαθμολογία της Serie A.

Η Ίντερ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι του «Τζουζέπε Μεάτσα» παρόλο που ο προπονητής Σιμόνε Ιντσάγκι ανακάτεψε την τράπουλα. Μάλιστα, προηγήθηκε και στο 13ο λεπτό με δυνατή κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός μπήκε στο 5′ λόγω του τραυματισμού του Χοακίν Κορέα. Ωστόσο, στη συνέχεια, η ομάδα του Μιλάνου άρχισε να «χαλαρώνει» και να κάνει λάθη. Πίστεψε πως ήταν τόσο ανώτερη από την αντίπαλό της ώστε δεν θα μπορούσε να περάσει δύσκολα.

Έτσι, η Έμπολι βρήκε πάτημα και διεκδίκησε το ματς. Στο 61′ με το γκολ του Νεντίμ Μπαϊράμι, που σούταρε ολομόναχος μέσα από την περιοχή, άλλαξε το μομέντουμ της αναμέτρησης και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως είναι… επικίνδυνοι. Η Ίντερ, στο μεταξύ, δεν ήξερε πως να ξυπνήσει από τον λήθαργο. Το αυτογκόλ του τερματοφύλακα Ιόνου Ράντου στο 71′ – η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά την πλάτη του – περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Το όνειρο της κατάκτησης του εγχώριου treble έκανε… φτερά και η Έμπολι έμοιαζε ικανή για μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του Κυπέλλου Ιταλίας.

Και στις καθυστερήσεις εμφανίστηκε ο Αντρέα Ρανόκια. Όπως τον αποκάλεσε ο Έντιν Τζέκο μετά από την λήξη του ματς «Φαν Μπάστεν, Φαν Μπάστεν». O Ιταλός κεντρικός αμυντικός, λοιπόν, με εξαιρετικό γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 2-2 στο 90’+1′ και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί ο Στέφανο Σένσι στο 104′ έγραψε το τελικό σκορ.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης: Γιουβέντους-Σασουόλο, Φιορεντίνα-Αταλάντα και Μίλαν-Λάτσιο.