Υποτίθεται πως η αναμέτρηση της Παρί FC, ομάδας της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας, με την Λιόν στο «Σταντ Σαρλετί» για τη φάση των «64» του Κυπέλλου Γαλλίας, θα ήταν μια ποδοσφαιρική γιορτή στο πλαίσιο του μιας διοργάνωσης που συμμετέχουν γαλλικές ομάδες από τρεις ηπείρους. Αντίθετα, έγινε ακόμη ένα ματς το οποίο στιγματίστηκε από την οπαδική βία.

Μόλις μια ημέρα αφότου η Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Ροξανά Μαρασινεάνου, ανακοίνωσε νέα μέτρα για την καταπολέμηση των επεισοδίων μεταξύ αυτών και την απαγόρευση των πλαστικών μπουκαλιών νερού στα γήπεδα, οι οπαδοί της Λιόν της έδειξαν πως δεν… φταίνε τα μπουκαλάκια. Επιτέθηκαν με βεγγαλικά προς τους οπαδούς της Παρί FC. Υπήρξαν και συμπλοκές τόσο στην εξέδρα και στη συνέχεια ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο όπου εισέβαλλαν οι χούλιγκανς των δύο συλλόγων. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς έκαναν επιδρομές και στα κυλικεία και στις καντίνες για να αρπάξουν μαχαίρια, ανέφεραν τα γαλλικά ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα; Το ματς – ένα ακόμη και έχουν φτάσει ήδη στα τρία αυτή τη σεζόν – διεκόπη εξαιτίας των επεισοδίων (σκορ 1-1).

Ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν – Μισέλ Ολάς, ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον των οπαδών που έκαναν τα επεισόδια. Από την άλλη πλευρά, πάντως, ο πρόεδρος της Παρί FC, Πιέρ Φερατσί, ανέφερε πως μέλη της διοίκησης της «OL» φέρεται να έσπειραν θεωρίες συνωμοσίας λέγοντας πως οι οπαδοί προκλήθηκαν από γκρουπ «Panda», ultras της Παρί Σεν Ζερμέν που βρίσκονταν στο γήπεδο με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν ένταση με τους οπαδούς της Λιόν με τους οποίους εικάζεται πως έχουν… ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν.

Αυτή τη σεζόν τα επεισόδια στο γαλλικό ποδόσφαιρο έχουν καταστρέψει την καλή εικόνα που είχε «χτίσει» το ποδόσφαιρο της χώρας καθώς τέτοια φαινόμενα εντός γηπέδων ήταν σπάνια. Πλέον, όμως, είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι διακοπές και τα βίαια επεισόδια.