Όταν η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσιζε να απολύσει τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, όλοι πίστευαν ότι είχε έτοιμο τον διάδοχό του αλλά δεν ήταν έτσι. Οι κόκκινοι διάβολοι αρχικά στράφηκαν στον Ζινεντίν Ζιντάν, στη συνέχεια εστίασαν στον Μαουρίσιο Ποκετίνο και τελικά κατέληξαν στον Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος δέχεται να αναλάβει με συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν.

Πρόκειται για μια επιλογή που αποτελεί έκπληξη, αφού ο 63χρονος Γερμανός δεν έχει προπονήσει από το 2019, όταν και άφησε τη θέση του στον πάγκο της Λειψίας για να αναλάβει πόστο στη διοίκηση.

Το «όχι» της Μίλαν και η συμφωνία με τη Γιουνάιτεντ

Το καλοκαίρι του 2020 το όνομά του ακουγόταν έντονα για τη Μίλαν αλλά το πλάνο του δεν έπεισε τη διοίκηση του κλαμπ και έτσι τον απέρριψε, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2021 να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, όχι ως προπονητής αλλά ως διευθυντής ποδοσφαίρου.

Θέση που θα αφήσει τώρα όμως, αφού το The Athletic σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του, αποκαλύπτει ότι ο Ράνγκνικ έχει συμφωνήσει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ως το τέλος της σεζόν, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια συμβουλευτικό ρόλο στο κλαμπ μέχρι και το 2024.